schimbare din functie cu acord verbal???

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
kow

schimbare din functie cu acord verbal???

Post by kow » 13 Sep 2006, 15:20

mai am una buna.....ce valabilitate are o decizie de schimbare in care persoana in cauza si-a dat acordul doar verbal??????
nu vrea sa scrie nicicum. mi s-a prezentat o decizie pe care n-am vrut s-o semnez....fara informarea prevazuta de art.17 din C.muncii, fara acord, e sinucidere pt mine.....
persoana in cuza zice ca nu vrea sa conteste, dar poti sa stii....
mai mult am aflat ca e si in concediu de odihna.....
cred ca mai bine demisionez eu.... :-P
conducerea vrea semnata decizia aia neaparat...
solutii, va rog ca ma cuprinde disperarea.....

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2006, 15:37

da ce ai tu cu deciziile???

nu se mai schimba nimic prin decizie ..prin act aditional ..se negocieaza ... totul...
art. 17 s-a modificat ... oleaca ..este suficent sa pui actul aditional sau CIM-ul sub nasul salariatului ..si e indeplinita conditia informarii..
sa semneze actul aditional... este in concediu de odihna... bine antedatezi sau scrii ca se aplica incepand cu data de .... dupa incetarea concediului...

kow

Post by kow » 13 Sep 2006, 19:21

ideea e ca in baza unei decizii se modifica actul aditional.zici ca pot direct sa-i modific actul adtional, fara sa dau o decizie? am mai procedat asa, i-am aratat textul si m-am trezit ca s-a dus la instanta si instanta a anulat decizia pe motiv c nu l-am informat in scris. zic sa-i trimit o informare privind clauzele care urmeaza sa se modifice, fara sa-i zic si de ce.si daca n-ai o decizie, ce scrii in carnetul de munca....oricum pt asta nu exista nici un motiv temeinic sa-l schimb din functie....exita doar acest acord verbal cu care eu nu sunt de acord.... codul muncii, art.41, 42 zice ca modificarea contractuli se face prin acordul partilor.

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2006, 19:24

noa nu repet faza cu decizia ..am postat dincolo.... :-D :-D :-D

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2006, 19:26

o completare
eu tin si carnetele de munca ...
actul aditional se inregistreaza la ITM..... primeste un nr.

iar in carnetul de munca scriu frumos la act.

"act aditional nr. .....din....."

si am facut deja cateva inregistrari ...ITM-ul nu a comentat nimik ..ba din contra...... :lol: :lol: :lol:

kow

Post by kow » 13 Sep 2006, 19:32

cu chestia asta o sa-l derutez complet pe micul comunist de la personal.ei au in cap ca aditionalul se face o data pe an, odata cu negocierea salariala.degeaba bat eu seaua.....

kinga

Post by kinga » 13 Sep 2006, 19:35

daaaaaaaaaa..obisnuinta..e greu sa intelegi... dupa 30 de ani .....s-a schimbat codul munciii..

poate ar fi cazul sa studieze ..asa..in timpul orelor de serviciu..nici cum in ore suplimentare :grin: :grin: :grin: ..Noul cod al munciii ...
si nu am vrut sa fiu ticaloasa..... :cafea: :cafea:

lauraC

Post by lauraC » 14 Sep 2006, 14:10

bine, Kinga. Micii comunisti de la personal si cei de la ITM. Sa studieze :grin: ca sa nu le mai manance sufletul la altii :-x

maxxim

Post by maxxim » 14 Sep 2006, 15:10

:-D :-D :-D sa vezi soc cand vor afla de formarea profesionala .... :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 14 Sep 2006, 15:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sau nu....... :grin: :grin:

Post Reply