SPOR DE CALCULATOR

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cautatorulmic

SPOR DE CALCULATOR

Post by cautatorulmic » 28 Aug 2006, 08:44

Salut! Puteti sa ma lamuriti si pe mine cum e cu sporul de calculator? Cine primeste acest spor, in ce cuantum se acorda, daca este un spor care se negociaza in CIM? Consta in procent adaugat la salariul tarifar? Se acorda si zile in plus la concediul de odihna?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 28 Aug 2006, 19:42

Hot.nr. 1471 din 9 sept.2004 pentru modif. art. 8 lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare , care spune ca se acorda " pentru conditii periculoase sau vatamatoare, un spor de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective[&...]."
Stiu ceva de invatamant, si anume un liceu ( deci pot fi mai multe sau toate, n-am idee) in care in urma unei solicitari din partea directiunii ( care avea tot interesul sa-si stimuleze oamenii din zona info si care voiau sa cam plece) s-au evaluat conditiile de munca ale celor care lucreaza permanent cu computere ( in laboratorul de info, la secretariat si la contabilitate) si s-au acordat cei 15%, dar nu fiecarei persoane in mod egal, ci s-a stabilit in CA cat primeste fiecare, dupa timpul efectiv petrecut in fata calculatorului ;de ex., profii de info cu 1/2 de norma au primit proportional etc, s-a tinut cont de durata asistentei la programele AEL, de faptul ca exista "ferestre " in program s.a. ;de zile-n plus la concediu n-am auzit in invatamant...nu de alta, dar sunt destule...

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 29 Aug 2006, 05:26

...m-am uitat pe net dupa chestia asta si am vazut ca sporul s-a obtinut, de regula, ca urmare a cererilor si evaluarilor;in unele cazuri s-a acordat pe 1 an; majoritatea cazurilor privesc invatamantul;sumele acordate sunt cuprinse inte 10-15%, pe "compartimente", nu pe persoane, in general;acolo unde exista administratori de retea, se pare ca exista o ordonanta care stabileste cuantumul acestui spor, dan nu m-am lamurit care ;evaluarile se solicita ITM si sanepid-ului;unii ii zic "spor de ecran" ...

cautatorulmic

Post by cautatorulmic » 29 Aug 2006, 07:21

Mi-ar fi placut sa fi gasit ceva despre acordarea sporului oricarui angajat care lucreaza cu calculatorul, indiferent de domeniu..... :-P . Eh.... asta e! Multumesc, oricum. :cafea:

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 29 Aug 2006, 07:49

...nu poti sa te folosesti de Hot.nr. 1471 din 9 sept.2004 pentru modif. art. 8 lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare , care spune ca se acorda " pentru conditii periculoase sau vatamatoare, un spor de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective[&...]." ? :cafea:

cautatorulmic

Post by cautatorulmic » 29 Aug 2006, 08:49

Nu, nu prea pot. Ma ingradeste, pentru ca hotararea se refera doar la personalul din unitatile bugetare si, deci, nu poate fi obligat angajatorul, societate comerciala la plata sporului. Cred ca pentru acordarea acestui spor unor angajati ai unei societati comerciale, ar trebui cuprins in CCM cu specificarea categoriei de personal careia i se poate acorda si abia apoi, eventual, negociat de fiecare angajat in CIM. Scuze... trebuia sa dau si eu mai multe detalii....e vorba despre angajatii unei soc. com.

Post Reply