divort simultan

Familiei
Post Reply
elenab

divort simultan

Post by elenab » 30 Aug 2004, 18:11

buna ziua!

1.va rog frumos ,daca vrea cineva sa imi spuna, ce inseamna si cum se poate dovedi despartirea (separarea ) in fapt?

eu si sotul meu locuim inca in acelasi apartament, dar in camere separate, de prin martie,primim vizite in comun (cam rar ce-i drept) , in concediu am fost separat cu cele doua fete ale noastre din motive de programare a concediului si acum s-a gandit sa invoce acest motiv la divort.

2.daca el a intentat actiune de divort si eu voi intenta si eu,la randul meu, pana la data primei infatisari ,cum se vor judeca acestea ? se va face o legatura intre ele?

3.ce se intampla daca un martor(in speta, socrul meu) pe care doresc sa-l citez in sprijinul apararii mele refuza sa se prezinta la proces ?
(mi-a reprosat adesea sa nu-l mai deranjez cu telefoane atunci cand sotul meu nu venea acasa noaptea, in speta la orele 24-2)

multumesc mult!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 31 Aug 2004, 13:42

daca sotul tau deja a intentat actiune de divort, cererea ta de divort se va judeca impreuna cu a lui. Ca sa eviti pierdere de timp te sfatuiesc sa nu o formulezi separat ci in acelasi dosar caz in care nu se mai numeste cerere de chemare in judecata ci cerere reconventionala dar este tot aia.
Separarea in fapt se dovedeste de regula cu martori care cunosc acest lucru.
Daca socrul tau refuza sa apara poate fi citat cu mandat de aducere insa de principiu te sfatuiesc sa nu propui martorii care din start iti sunt ostili.

Post Reply