minor incredintat mamei, care a plecat in spania, URGENT!!

Familiei
Post Reply
livona

minor incredintat mamei, care a plecat in spania, URGENT!!

Post by livona » 21 Jun 2006, 15:50

BUNA!
Pe scurt: exista hot jud., minorul de 5 ani a fost incredintat mamei, tatal a platit mereu pensia alimentara. Mama a plecat in spania si a lasat copilul bunicii materne, care are probleme psihice, dupa spusele tatalui.
Acum, tatal doreste sa ia copilul la el pe perioada cat mama este plecata.
Am facut actiune pe calea ordonantei presidentiale. La primul termen mi s-a pus in vedere sa demonstrez ca am facut demersuri pentru a afla unde este mama. Am adrese recomandate la politie pentru a demonstra ca mama este plecata in spania, la directia pentru protectia copilului si la directia persoanelor cu handicap.
La toate aceste adrese stiu ca nu voi primi nici un raspuns pentru ca am fost personal si mi s-a spus ca raspund numai la adresele de la judecatorie. Problema se pune atunci cand jud. imi va spune ca nu stim adresa paratei si va lungi dosarul la nesfarsit, ceea ce nu ma avantajeaza.
La termenul urmator voi depune adresele inaintate la serviciile mentionate si voi face o precizare, referindu-ma la legea nr. 272/2004 privind protectia copilului.
Daca doriti, dati-mi si mie niste sfaturi, judecatoarea e cam nebuna si nu supotra fetele, deci tb sa fiu foarte bine pregatita.
Eventual daca stiti ceva hotarari de gen ale altor instate, ar fi extraordinar.
Va pup, MERCI, DACA RASPUNDETI VA MAI PUP O DATA... :razz:

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 21 Jun 2006, 20:26

Tatal se poate adresa autoritatii tutelare pt. ca aceasta sa ia sau sa ceara luarea masurilor ce-l avantajeaza pe minor, in interesul acestuia.
Aut.tutelara poate constata in ce cond. creste minorul cu bunicii, ea avand obligatia de a exercita" un control efectiv si continuu"asupra felului in care parintii isi indeplinesc indatoririle privind persoana copilului si bunurile lui.
Vz. art.108, C.fam., precum si art.109, care se refera la masuri drastice care pot fi luate daca dezv. copilului e primejduita in vreun fel.

livona

Post by livona » 21 Jun 2006, 20:51

problema care se pune este ca in orasul nostru, slatina, autoritatea tutelara nu a dorit nici macar sa ne bage in seama, ne-a cerut adresa de la instanta, asa ca a trebuit sa fac actiunea. am facut scris prin scrisoare recomandata, nu am primit raspuns.
problema e ca... judecatoarea e cam nebuna si nu prea intelege, tb sa ii dau foarte multe spete ale curtii, si nu am gasit...CE FAC??????????

leustean

Re: minor incredintat mamei, care a plecat in spania, URGENT

Post by leustean » 21 Jun 2006, 21:01

livona wrote: judecatoarea e cam nebuna si nu supotra fetele, deci tb sa fiu foarte bine pregatita.
:
Gasesc ca unor asemenea mesaje ar trebui sa nu li se dea nici un raspuns...

leustean

Post by leustean » 21 Jun 2006, 21:04

livona wrote:judecatoarea e cam nebuna si nu prea intelege, tb sa ii dau foarte multe spete ale curtii, si nu am gasit...CE FAC??????????
Cu un limbaj mai decent s-ar gasi mai multi oameni care sa va ajute.

bozo

Post by bozo » 23 Jun 2006, 13:02

Daca la demersurile tale, autoritatile nu au raspuns, atunci roaga instanta sa faca adrese catre autoritati. Si am in vedere Directia de Evidenta Informatizata a Populatiei, care comunica date cu privire la domiciliul persoanei, dar numai daca se dovedeste ca acestea sunt necesare pentru solutionarea unui dosar in instanta. Datele cu caracter personal nu sunt comunicate nimanui, asa aiurea, decat daca exista adresa oficiala din care sa reiasa scopul in vederea caruia sunt cerute. Asta trebuie sa explici instantei. Ca fara concursul ei nu poti ajunge la nici un rezultat. Si chiar asa se intampla. Politia mai furnizeaza date cu privire la domiciliu si daca dovedesti ca ai dosar pe rol, cu certificat d grefa si incheierea instantei prin care ti-a pus in vedere sa soliciti respectivele date la politie, dar trebuie ca demersurile pe care le ai de facut sa fie dispuse de instanta si consemnate in incheierea de sedinta.

Nu trebuie sa spui ca e plecata din tara, pentru ca ti se ingreuneaza pozitia in proces. Trebuie sa spui doar ca nu mai stii nimic de ea. Se va cita la adresa comunicata de politie, si , daca instanta gaseste necesar, va dispune si citarea prin publicitate. Si atunci va fi procedura completa.

livona

Post by livona » 27 Jun 2006, 15:38

multumesc mult pentru toate informatiile. Am vut ghinion, dar si noroc: ghinion pt ca mi-a respins actiunea, noroc pt ca s-a intors mama din spania si acum pot discuta si pe cale amiabila.
MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE AU RASPUNS! :kiss:

Mili

Post by Mili » 29 Jun 2006, 22:56

livona wrote:multumesc mult pentru toate informatiile. Am vut ghinion, dar si noroc: ghinion pt ca mi-a respins actiunea, noroc pt ca s-a intors mama din spania si acum pot discuta si pe cale amiabila.
MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE AU RASPUNS! :kiss:
Banuiesc ca a respins actiunea tot de nebuna!!?! :-?

Post Reply