Infractiune circulatie: amenda penala in instanta?

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
omubun

Infractiune circulatie: amenda penala in instanta?

Post by omubun » 17 May 2006, 12:13

Ajutor!
E prima data cand ma confrunut cu o asemenea situatie.
Fapte:
- am fost oprit in Decembrie 2005 si testat cu etilotest; a iesit 0,6
- am mers la IML am recoltat probe : au iesit 1,05 si urmatoarea 0,85
- am facut cerere de recalculare in care , amintindu-mi exact desfasurarea evenimentelor, am modificat putin elementele din declaratia initiala (cea din noaptea in care politia m-a oprit)
- procurorul a completat grest cererea de recalculare catre IML , modificand parametrii pe care i-am trecut eu in cerere de recalculare, luind in calcul o parte din cererea initiala si o parte din cererea mea
- acum am infatisare in instanta.
CE SA FAC? AS PUTEA PLEDA PENTRU O NOUA RECALCULARE?
CARE E CEL MAI SIGUR MOD DE A OBTINE articolul 18 indice 1 - incheierea cazului printr-o amenda penala?
Ce trebuie sa prezint in fata instantei pentru a putea obtine acest verdict?
Mentionez ca sunt la prima abatere de acest gen, nici o abatere de circulatie in ultimii 5 ani si nu am cazier.Inca o mentiune : am un copil de 3 ani si jumatate [nu stiu dc ajuta, dar incerc sa dau info complete].

Multumesc foarte mult pentru ajutor.

luc4s

Post by luc4s » 17 May 2006, 23:38

Ma mir ca te-a trimis in judecata. :? (daca spui ca nu mai ai antecedente)
Trebuia sa recunosti si iti dadea 18 ind 1, nu sa mai ceri nu stiu cate recalculari, sa iti schimbi declaratiile.
Poate ai ambitionat pe cineva.
Dar poate si instanta sa dea 18 ind 1 .
Bafta.

rox_alina

Post by rox_alina » 19 May 2006, 20:28

exact, putea pleca de la procuror cu 18 ind 1. si asta inseamna amenda administrativa si nu penala.
in instanta ai toate sansele sa iei 18 ind 1 insa este f important sa-ti mentii declaratiile, sa aduci aminte de faptul ca ai un copil minor, sa invoci toate circumstantele reale si personale care pledeaza in favoarea ta (recunosti, regreti fapta, ai un copil, nu ai antecedente penale, etc). vei avea avocat din oficiu oricum. parerea mea e ca nu avea si nu mai are rost recalcularea! cu cat esti mai pasnic, cu atat mai bine! nu aveai o alcoolemie f mare! bafta!

rox_alina

Post by rox_alina » 19 May 2006, 20:29

exact, putea pleca de la procuror cu 18 ind 1. si asta inseamna amenda administrativa si nu penala.
in instanta ai toate sansele sa iei 18 ind 1 insa este f important sa-ti mentii declaratiile, sa aduci aminte de faptul ca ai un copil minor, sa invoci toate circumstantele reale si personale care pledeaza in favoarea ta (recunosti, regreti fapta, ai un copil, nu ai antecedente penale, etc). vei avea avocat din oficiu oricum. parerea mea e ca nu avea si nu mai are rost recalcularea! cu cat esti mai pasnic, cu atat mai bine! nu aveai o alcoolemie f mare! bafta!
propune-ti si un martoe in circumstantiere (poate ai un amic, ceva, care sa spuna cat de cuminte si linistit esti-o caracterizare pur si simplu)

victor

Post by victor » 20 May 2006, 04:51

eu cred ca e greu sa obtii un 18 ind.1. La noi practica e ca la alcool nu se da asa ceva si foarte rar si amenda. Se da ceva simbolic cu suspendare.Insista la calculul retroactiv al alcoolemei, aici ai putea cobora sub limita.Bafta!

Dyana

Post by Dyana » 20 May 2006, 13:45

Ca si Victor, Omubun va spun ca nu sunt sanse ,ca pentru infractiunea asta, sa obtineti achitarea pe temeiul lipsei de pericol social.Se pedepseste numai cu inchisoare de la 1 la 5 ani,deci nici vorba de amenda penala.
Totusi,mai mult ca sigur,avand in vedere toate circumstantele atenuante ,pe care vi le-a expus si Rox_alina,precum si minimul special mic al pedepsei ,cred ca veti obtine,fara emotii mari,o pedeapsa chiar sub 6 luni,cu suspendare.
Mult succes!

minodora

Post by minodora » 21 May 2006, 17:00

Cu suspendare mai mult ca sigur.
Acum depinde si ce in cazier...

minodora

Post by minodora » 21 May 2006, 17:07

Cu suspendare mai mult ca sigur.
Acum depinde si ce e in cazier...

paulvm

Post by paulvm » 21 May 2006, 19:04

La 0,6 in aerul expirat,iar apoi in sange 1,05 si 0,85,e clar ca numai o expertiza/contraexpertiza te salveaza.Calculeaza ce ai baut,ce ai mancat,sa fie confirmate de martori si roaga-te sa-ti incuviinteze contraexpertiza.Atentie ca alcoolul era in scadere!Poti sa speri atunci la un 18/1- am. adm.
Daca nu,iei cu suspensie vreo sase luni maxim.Bafta

Post Reply