Exceptia autoritatii de lucru judecat.

Familiei
Post Reply
teodora29

Exceptia autoritatii de lucru judecat.

Post by teodora29 » 23 Jan 2006, 11:21

Un sfat va rog.....am o actiune in pretentii debitul fiind cerut anterior si prin somatie de plata , somatie ce a fost respinsa pentru ca nu se indeplineau conditiile somatiei de plata.Acum , in cadrul actiunii in pretentii ,exceptia de autoritatea de lucru judecat s-a unit cu fondul.Vi se pare normal?Ce probe considerati ca vrea sa administreze instanta pentru a se pronunta asupra exceptiei?. Din cate stiu eu hotararea privind somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat si mi se parea normal sa se respinga fara a fii unita cu fondul.Multumesc tuturor.

florian267

Post by florian267 » 23 Jan 2006, 11:52

N-a avut chef sa se pronunte pe exceptie.

teodora29

Credeti

Post by teodora29 » 23 Jan 2006, 17:34

Credeti ca se poate admite execeptia de autoritate de lucru judecat?

insolit

Post by insolit » 23 Jan 2006, 17:51

indubitabil ca nu.
somatia de plata presupune doar o pipaire a fondului, cu administrarea unui probatoriu simplificat si cu o procedura sumara si accelerata.
as zice ca dintre cele 3 elemente care tb cercetate in verificarea autoritatii de lucru judecat, parti, obiect si cauza, ultimul nu e identic, in sensul ca acesta, temeiul de fapt calificat juridic, nu e identic.
la somatie, cauza o reprezinta relatia contractula dintre parti care indeplineste cerintele de la art 1 din og nr 5/2001.
de altfel, prevederea expresa din og 5/2001, referitoare la lipsa autoritatii de lucru judecat in raport cu actiunea de drept comun inlatura orice dubiu.
S-a unit cu fondul, impotriva art 137 c pr civ, doar pt a nu mai motiva prin incheiere respingerea exceptiei

Post Reply