de la cap la coada

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
cristinag

de la cap la coada

Post by cristinag » 04 Jan 2006, 16:45

sunt o b(i/e)ata stagiara ... prinsa in hatisurile hartziologiei B.B !!! am invatat,am luat examenul, am platit fabuloasa suma de intrare ( credit de la banca),am depus contract , am alergat pe la 4 adm.financiare , am inregistrat o declaratie de venit si cam atat .......ce trebuie sa mai fac ? ce si cand trebuie sa platesc / sa declar lunar la barou , de unde iau chitantele alea pe care trebuie sa le inmanez lunar scumpului maestru pt un salariu pe care nu mi-l da ? ce trebuie sa mai stiu ca sa nu ma trezesc cu vreo suspendare / amenda sau mai stiu eu ce ? multumesc anticipat

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 04 Jan 2006, 17:39

1. chitantele le iei de la orice vanzator autorizat sa comercializeze formulare cu regim special (din pacate am un lapsus cumplit si in afara de Diverta Media nu-mi vine altul in minte). pentru ele ai nevoie de Decizie, de certificat fiscal de la AF, copie buletin si parca cam atat dan scrie pe acolo pe toti peretii.
2. Contributia de 10% la CAAv se plateste pe baza declaratiei tale lunare de venit pe care o faci pe un formular al lor tipizat care se ia de la ei (la Buc. au sediul in cladirea baroului la etj. 1 parca). Chiar daca ai venituri 0 platesti cam 850 000 lei vechi pe luna (scrie pe site-ul lor exact cat). E 10% la brut.
3. Contributia la Barou + UNBR se plateste toata la inceputul anului (la bucuresti, in alte parti nu stiu) ca altfel nu-ti dau legitimatia. E vreo 6 500 000 lei vechi dar suma exacta tot pe site o gasesti sau intrebi la ei.
daca mi-a scapat eva zi si incerc sa te ajut.
Ah, si mai trebuie sa te duci sa-ti faci contract de asigurari de sanatate cu CASMB sau alta casa (CASAOPSNAJ de exemplu) si sa platesti 6,5% la net (adica dupa ce scazi cheltuielile sau mai exact la netul din decaratia depusa la AF pentru veniturile estimate)

cristinag

Post by cristinag » 05 Jan 2006, 10:22

multumesc pentru raspuns ! o sa fac ce mi-ai spus , nu de alta dar nici nu stiu de unde sa o apuc din alta parte ;daca se iveste vreo piedica in drumul meu .....va mai stresez cu intrebari ?! bye

rox_alina

Post by rox_alina » 05 Jan 2006, 20:11

ce fel de contract ai incheiat, Cristina? si eu sunt intr-o mare dilema, deoarece impreuna cu avocatul indrumator am incheiat un contract de salarizare in cadrul profesiei (deci nu de colaborare) si toata lumea e nelamurita cum vom plati darile, in conditiile in care el se inregistreaza la Barou si nu la stat. se va plati totul in aceeasi modalitate ca si in cazul unui ctr de colaborare? mentionez ca s-a stabilit salariul si faptul ca darile le plateste cabinetul (clauza speciala), insa m-a insarcinat (cum e normal) sa ma interesez cu vom plati darile, deoarece pana acum el nu a incheiat decat ctr de colaborare cu ceilalti stagiari pe care i-a avut de-a lungul anilor.
aveti idee care este procedura in cazul ctr de salarizare? apreciez mult fiecare raspuns. merci

femme

Post by femme » 06 Jan 2006, 16:06

Sfatul meu este sa intrebi la barou. Eu asa am facut azi. Am depus si eu in sfarsit contractul de colaborare. Astept decizia :) .

cristinag

Post by cristinag » 07 Jan 2006, 16:43

pt rox_alina ... ce pot sa-ti spun .... ceea ce imi spui imi este total necunoscut ! eu am depus singurul,unicul, minunatul contract de colaborare, formular tip pe care ti-l da baroul. si crede-ma.....pe cuvant de onoare ..... mi-a trebuit un AN INTREG, dupa ce am trecut examenul de barou ,ca sa il determin pe maestru ( foarte bun prieten de familie ??!) sa mi-l semneze . aaaaaa, am uitat sa precizez un amanunt MIC - l-a semnat dar ....cu o spaga considerabila in euro :-x ! asa ca atunci cand l-am vazut semnat nu am facut decat sa alerg cu el in dinti la barou ....Ca sa te lamuresti in problema ta poate ar trebui sa intrebi la BB ( desi ma indoiesc ca vei primi vreo luminare ...) poate direct pe d-nul Andrei sau poate pe d-na secretara Dana ... sau poate daca ai o pila mai inalta :? sorry ca nu pot ajuta cu mai mult

rox_alina

Post by rox_alina » 08 Jan 2006, 18:41

eu sunt din Botosani si imi sunt atat de necunoscute numele mentionate...oricum, thx!

Post Reply