proces partaj

Familiei
Post Reply
ddoina

proces partaj

Post by ddoina » 12 Oct 2005, 07:16

Am divortat anul trecut si atunci procesul de partaj s-a separat de cel de divort. Divortul este incheiat, cu hotarare definitiva si revocabila (mi-am schimbat si numele intre timp).

Acum fostul sot a repus pe rol procesul de partaj. Am primit citatia si trebuie sa ma prezint in doua saptamani si nu sunt pregatita (sunt in delegatie acum, nu am nici toate actele si nu sunt sigura ca pot aduna banii pentru un avocat). Ce as putea face sa pot amana primul proces? Sa ma prezint sa spun ca am nevoie de un nou termen sa-mi angajez avocat? Se poate face ceva? Ce ma sfatuiti? Exista riscul sa ma prezint fara avocat si procesul sa mearga mai departe?

Va multumesc frumos pentru sfaturi.

excalibur

Post by excalibur » 12 Oct 2005, 07:18

Daca ceri termen pentru angajarea unui aparator instanta este obligata sa-ti dea termen.

ddoina

Post by ddoina » 12 Oct 2005, 07:46

va multumesc pentru raspuns.
dar, imi cer scuze, constat ca am prezentat situatia incomplet.

In mai, am facut eu cerere de repunere pe rol a procesului de partaj. Numai ca la primul termen instanta a spus ca nu este in posesia dosarului, care era probabil inca la tribunal, unde se judecase recursul la divort. Atunci s-a stabilit ca o noua cerere de repunere pe rol trebuie facuta cand dosarul va ajunge la judecatorie. Pentru ca am fost plecata, am amanat sa fac acest lucru si acum cererea de repunere pe rol a facut-o ex-sotul. DAR, in MAI, cand am facut eu cererea, am anexat si contractul cu avocata de atunci, angajata pt procesul de partaj. Aceasta dovada este probabil acum cu dosarul de partaj. Poate ea asadar fi considerata dovada ca am ACUM avocat?

VA multumesc pentru timpul acordat.

excalibur

Post by excalibur » 12 Oct 2005, 07:49

Depinde pentru ce ai angajat avocatul, pentru redactarea cererii de repunere pe rol, pentru reprezentare in procesul repus pe rol?

ddoina

Post by ddoina » 12 Oct 2005, 07:58

atunci a fost pentru procesul repus pe rol atunci . dar care nu s-a judecat (la prima infatisare judecatoarea a spus ca trebuie facuta o noua cerere).

excalibur

Post by excalibur » 12 Oct 2005, 08:00

Iti da sigur termen.

ddoina

Post by ddoina » 12 Oct 2005, 08:27

chiar daca este acelasi numar de dosar si toata informatia este acolo? si probabil (vad ca procesul este in aceeasi zi ca celelalte procese)este si aceeasi judecatoare de la divort si prima infatisare de la partaj din mai?

imi cer scuze ca insist, dar nu stiu de ce ma tem tare ca avocata ex-sotului sa nu insiste pe ideea ca de fafp am deja avoact.
multumesc frumos

excalibur

Post by excalibur » 12 Oct 2005, 09:12

O sa-ti dea termen pentru ca nu va risca sa-i fie casata hotararea.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 12 Oct 2005, 15:31

banuiesc ca te duci in sala personal sa ceri termen. iar in acest caz, daca avocatul sotului spunei ca exista imputernicire avocatiala la dosar nu ai decat sa spui ca ai reziliat contractul cu acel avocat, treaba ta de ce, nu te intreaba nimeni asta, si iti trebuie un termen ca sa-ti angajezi altul.
Arati si ca ai fost plecata din oras si nu ai avut fizic timp sa te ocupi de chestia asta (eventual anexezi un ordin de deplasare, ceva)
Sigur vei obtine un termen

ddoina

Post by ddoina » 13 Oct 2005, 07:17

va multumesc mult de tot

Post Reply