eliberare pasaport

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
roxanagalateanu

eliberare pasaport

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 12:58

daca am domiciliu in Iasi pot face o cerere de eliberare a pasaportului in alt oras, Bucuresti, de exemplu?

inconnu

Post by inconnu » 19 Aug 2005, 13:09

Cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple se depun, personal, de catre solicitanti la biroul (compartimentul) de pasapoarte din cadrul la serviciului teritorial de evidenta informatizata a persoanei pe raza carora au domiciliul. In cazuri temeinic motivate, cererile pot fi depuse prin mandatar, cu procura speciala autentificata in tara de catre notarul public, iar in strainatate de misiunea diplomatica ori oficiul consular. Cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple ori de prelungire a valabilitatii acestora se solutioneaza de catre Directia de Pasapoarte sau structurile teritoriale subordonate.

In situatia in care o persoana are viza de resedinta in alta localitate, cu cel putin 3 luni de zile anterior depunerii cererii, face dovada desfasurarii unei activitati legale cat si justificarea deplasarii in strainatate, poate depune cererea in vederea eliberarii unui nou pasaport la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei de pe raza localitatii respective, cu aprobarea conducerii Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 13:10

Foarte clar! Multumesc! :floare:

inconnu

Post by inconnu » 19 Aug 2005, 13:13

cu placere; eu n-am inteles nimic, am facut doar copy-paste

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 13:19

nu se poate face cererea aceea decat la biroul de pasapoarte din localitatea de domiciliu. comoditatea nu cred ca este trecuta in lista de "motive temeinice" :grin:

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Aug 2005, 13:23

Lasa, Roxana, oricum iti era dor de casa.

inconnu

Post by inconnu » 19 Aug 2005, 13:24

depinde cine verifica motivele alea...

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 13:49

ai dreptate, nicuvar, doar ca va trebui sa stau prea mult pe acolo :grin:

Post Reply