partaj

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
mimi

partaj

Post by mimi » 07 Jul 2020, 21:40

Divort inceput fara partaj.La un an incepe si partajul.Partajul s-a conexat la divort iar in ziua de conexare a fost depusa o tranzactie si au urmat urmatoarele fape:
Divort si partaj incheiat intre sotii A si B prin tranzactie pe care unul dintre soti adica A nu recunoaste tranzactia nu a semnat-o nu a fost prezent la judecata la termenul cand s-a depus tranzactia de catre B, judecatorul a consemnat ca lipseste A la apelul facut si decade din drepturi pe A de a mai prezenta martori pentru audiere sau alte probe de propus. Constata ca lipseste si autoritatea tutelara pentru copil minor. Primeste tranzactia de la B si ia act de aceasta. Judecata trece la fond fara ca judecatorul sa se convinga daca tranzactia este licita, daca acestea sunt bunurile partajabile, fara sa intrebe partile daca o recunosc si fara sa solicite semnarea in fata lui, ori daca este alt interes ascuns. Deci partea A fiind lipsa. Face pronuntarea in aceeasi zi si consfinteste tranzactia considerad-o valabila ca invoiala partilor. In tranzactie figureaza casa 1 casa 2 casa 3 si casa 4 care a fost o DONATIE de la cineva in favoarea partii A, care este LIPSA la processi.
Toate cele 4 case au fost atribuite partii B care este prezenta si care a depus tranzactia LASAND pe partea A SA LOCUIASCA PE STRADA. Inainte sa inceapa partajul partea A a donat unui tert casa 4 pe care de fapt o detinea tot prin donatie. La 20 de zile dupa depunerea tranzactiei la instanta A si B se intalnesc la notar si vand casa 1, partea A nestiind nimic de tranzactie. Partea A pleaca din tara si la intoarcere dupa cativa ani constata ca are o hotarare prin care partea B are hotarare prin care a luat in proprietate toate cele 4 case cu toate ca una era vanduta si alta era bun propriu al partii A care de fapt era instrainat dinainte de partaj
.Dupa divort si partaj la ramanerea definitiva prin neapelare, partea B a vandut imediat casa 2, a donat casa 3 unui cunostinte , s-a inteles cu cel care a primit donatia, sa vanda in aceeasi zi casa unui tert alta cunostinta siimediat partea B a cumparat aceeasi casa pe care o donase de la tert inapoi si locuieste in ea, pretinzand ca a cumparat-o si a fost cumparator de buna credinta cand a cumparat. Precizez ca nu se mai poate face apel sau recurs ca au trecut termenele foarte mult. INTREBARE SE MAI POATE ANULA TRANZACTIA, ESTE LICITA, ESTE FRAUDA DE LEGE ? este viciu ascuns ? sau ???
Putea sa includa in tranzactie bun propriu al celeilalte parti fara acordul acesteia expres ,mai ales ca era instrainat inainte de partaj, putea include in tranzactie un bun imobil pe care il vandusera impreuna la notar?
Multumesc pe aceasta cale anticipat si sa cunosc avocatul dispus.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests