Buna , in urma cu ceva timp eu si fostul partener am avut o cearta destul de aprinsa ,amenintari cu cutitul si cu moartea ..am fost la politie si am depus plangere si acum el nu se poate apropia de mine( toate astea s-au intamplat in Spania )
Acum cateva zile m-a apelat respectivul sa imi spuna ca m-a dat in judecata in romania pentru marturie mincinoasa si ca va incerca sa ajung dupa gratii.
Din punctul meu de vedere nu are nimic de vazut ,adica s-a intamplat in Spania si pedeapsa a fost data dupa legea de aici
Pot sa ajung dupa gratii in cauza acuzatiei lui?
Eu am toate hartiile si diverse probe in care el ma ameninta ca ma omoara si altele.
Lamuriti-ma va rog !!
Marturie
Re: Marturie
Insasi afirmatia lui este mincinoasa. In Romania trebuie mai intai sa formuleze plangere penala impotriva dvs. (la Politie) invocand o infractiune, nu poate initia direct un proces in instanta, iar daca veti fi gasita vinovata se poate lua o masura impotriva dvs. In cazul infractiunii invocate de partenerul dvs. nu trebuie sa va faceti griji. Aceasta acuzatie poate fi luata doar in cadrul unui proces in care sunteti martor si depuneti marturie mincinoasa.
Art. 260 Cod penal - Mărturia mincinoasă. "Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani".
Art. 260 Cod penal - Mărturia mincinoasă. "Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani".