Inselaciune sau nu ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
menere

Inselaciune sau nu ?

Post by menere » 17 Feb 2015, 23:18

In urma cu cateva luni am dat o suma de bani unei persoane pentru montarea si fabricarea unor ferestre , stabilisem ca in maxim o saptamana isi va face lucrarea dar nu a fost asa, m-a tot mintit aproape 2 luni dupa care mi-a returnat o parte din bani spunand ca imi va da si restul in cateva zile dar de 3 luni tot cu minciuni o duce . Din ce am aflat avea datorii destul de mari si cred ca a folosit banii mei .
Oare se incadreaza la inselaciune ? sau intra in civil ?

Adela Bratulescu

Re: Inselaciune sau nu ?

Post by Adela Bratulescu » 18 Feb 2015, 09:38

Buna dimineata! In situatia expusa de dvs., puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere, in termen de 3 luni de la aflarea savarsirii faptei.
In cazul in care acest termen a fost depasit, incercati recuperarea creantei prin actiune civila.

menere

Post by menere » 18 Feb 2015, 14:27

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Eu de unde stiu ziua ? ca el ma tot amana si acum . Asta ar insemna data cand mi-am dat eu seama ca m-a inselat ?

Adela Bratulescu

Post by Adela Bratulescu » 18 Feb 2015, 14:44

Termenul curge din momentul in care v-ati dat seama ca sunteti victima unei infractiuni.

Post Reply