In urma cu cateva luni am dat o suma de bani unei persoane pentru montarea si fabricarea unor ferestre , stabilisem ca in maxim o saptamana isi va face lucrarea dar nu a fost asa, m-a tot mintit aproape 2 luni dupa care mi-a returnat o parte din bani spunand ca imi va da si restul in cateva zile dar de 3 luni tot cu minciuni o duce . Din ce am aflat avea datorii destul de mari si cred ca a folosit banii mei .
Oare se incadreaza la inselaciune ? sau intra in civil ?
Inselaciune sau nu ?
Re: Inselaciune sau nu ?
Buna dimineata! In situatia expusa de dvs., puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere, in termen de 3 luni de la aflarea savarsirii faptei.
In cazul in care acest termen a fost depasit, incercati recuperarea creantei prin actiune civila.
In cazul in care acest termen a fost depasit, incercati recuperarea creantei prin actiune civila.
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Eu de unde stiu ziua ? ca el ma tot amana si acum . Asta ar insemna data cand mi-am dat eu seama ca m-a inselat ?
Eu de unde stiu ziua ? ca el ma tot amana si acum . Asta ar insemna data cand mi-am dat eu seama ca m-a inselat ?
Termenul curge din momentul in care v-ati dat seama ca sunteti victima unei infractiuni.