Vreau sa divortez dar sunt in Anglia

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
marya17_2004

Vreau sa divortez dar sunt in Anglia

Post by marya17_2004 » 07 Feb 2015, 19:49

Buna ,numele meu este Maria si as dori sa divortez. Sunt despartita de sotul meu din 23 iunie 2013 dar nu am divortat inca si nu stiu ce trebuie sa fac . Nu avem partaj si nici copii vreau doar sa divortez. Principala problema este ca eu sunt in Anglia si nu pot sa vin oricand acasa si tre sa divortez pana in decembrie pentru ca imi expira buletinul si vreau sa schimb numele. Multumesc

Av Andreea Balica

Re: buna

Post by Av Andreea Balica » 07 Feb 2015, 22:02

Buna seara!
In situatia in care doriti sa divortati, este esentiala prezenta dvs, indiferent daca se doreste un divort la notar, la ofiterul de stare civila sau in fata instantei de judecata.
In mod exceptional, puteti fi reprezentata in Romania de un mandatar cu procura speciala (procura data in fata unui notar sau in fata autoritatilor competente din Anglia, tradusa autorizat in limba romana).
De asemenea, trebuie sa justificati motivul pentru care nu va puteti prezenta personal.
Daca este divort prin acord, se depune o cerere la notarul sau serviciul de stare civila de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor (Orasul, sectorul respectiv).
Se va acorda un termen de 30 zile, la care partile (in cazul dvs mandatarul si sotul) trebuie sa se prezinte din nou si daca se staruie in cererea de divort, se va elibera certificatul de divort.
Daca mergeti la instanta (de obicei cand celalalt sot nu doreste divortul sau nu va intelegi cu privire la nume etc), se formuleaza o cerere de divort la care se ataseaza certificatul de casatorie.
la instanta de judecata, dezavantajul este ca dureaza f mult pana se pronunta divortul pt ca se acorda primul termen de judecata destul de tarziu dupa primirea cererii. dar daca este divort prin acord, se poate termina de la primul termen
La instanta trebuie sa justificati temeinic absenta dvs si desemnarea unui mandatar.

Cu stima,
Av Andreea Balica
0732 551 511
av_andreea_balica@yahoo.com

Post Reply