Teren afectat de PUZ

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Bogdanc

Teren afectat de PUZ

Post by Bogdanc » 19 Jan 2015, 16:34

Am un teren intravilan in Constanta, amplasat pe colt, marginit de doua strazi pe ambele laturi ( pe cea de 14,5 m si pe cea de 24 m). Terenul a fost achizitionat acum 7 ani cind primaria inca nu avea PUZ. I-am facut intabulare si intarusare iar in curind primaria va scoate si PUZ-ul pe zona respectiva.
In convorbirile mele telefonice cu biroul urbanism mi s-a comunicat ca suprafata terenului va fi afectata de ambele parti de strazile de acces prevazute de proiectant, adica primaria va lua din terenul meu cite 3 metri pe ambele laturi care au iesire la strazile de acces, asta insemnind aproximativ 100 m2.
La solicitarea mea de a fi despagubit sau de a mi se da in alta parte portiunea de teren luata de primarie mi s-a spus ca nu se poate, deci voi fi pagubit de cca. 100 m2.
E normal? ce spun legile in vigoare?
Daca este cineva dispus sa ma lamureasca sau s-a mai confruntat cu asemenea situatie, i-as fi recunoscator pt lamuriri.
Multumesc!

Dia

Re: Teren afectat de PUZ

Post by Dia » 28 Apr 2015, 18:56

Nu ai ce face, asta e procedura normală și corectă. Primăria ia terenul ăla ca să facă stradă pe el, stradă care va deservi proprietatea ta. Dacă nu-l dai, se blochează totul: tu nu poți obține nici o autorizație de construcție, pentru că nu există drum care să ducă la terenul tău, primăria nu poate face drum și utilități în zonă, pentru că nu e terenul ei, ci al tău. Așa se întâmplă peste tot în zonele care se dezvoltă dpdv imobiliar. Ori deținătorul inițaa al terenului îl împarte în parcele + spații pentru drum, le donează pe cele pt. drum primăriei și le vinde pe restul, ori le vinde cu totul și oamenii trebuie să-și taie fiecare în parte din parcelă. Mi s-a mai întâmplat să întâlnesc cazuri în care vânzătorul donase teren pe o latură (deci știam că s-a donat deja terenul necesar pt. drum), dar nu și cealaltă latură, fiind teren pe colț. Până nu am dezmebrat și am donat și a doua fâșie, nu s-a rezolvat nimic. Sau altă situație în care, cel care a deținut inițail terenul și l-a dezmebrat a donat 6 m pe mijlocul străzii, adică fix pe mijloc, când de fpat ar fi trebuit să doneze 6 pe-o parte și 6 pe alta (deci 12). Acum, pe partea nostră, cum fusesră dați deja 6 m de pe mijloc, mai rămânea de dat încă 3 ca să putem obține autorizație de construcție. Cât despre drum... primăria nu poate să-l asfalteze decât după ce-și donează felia toți proprietarii din zonă.

Post Reply