Mediere persoane fizice cu Banca Volksbank

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Mediere persoane fizice cu Banca Volksbank

Post by Guest » 19 Nov 2014, 15:41

Buna ziua,

Sunt mediator Elena Pantiru, si am o solicitare de mediere din partea unor persoane fizice cu banca Volksbank Bucuresti. Clientii mei au contractat si achitat un credit de la Volksbank intr-o valoare mare, insa suma returnata a fost enorma cuprizind acele comisione de risc, rata inflatiei, franci elvetieni, e.t.c. As dori sa primesc un sfat daca are rost sa demarez procedurile de invitare la mediere, tinind cont ca raporturile contractuale a celor implicati au luat sfirsit. Unde gasesc un tablou al avocatilor pe specilizari?

Va multumesc mult

Mediator, Elena Pantiru

Silviu

Re: Mediere persoane fizice cu Banca Volksbank

Post by Silviu » 19 Nov 2014, 22:52

Doamna mediator, dvs. ar trebui sa stiti faptul ca procedura de mediere nu mai este obligatorie, articolul care o impunea fiind declarat neconstitutional. Pe de alta parte, va pot confirma faptul ca este de-a dreptul inutila in 99% din cazuri. Banca se va prezenta si va refuza orice propunere avansata. Au fost cazuri in care s-au aratat dispusi sa renunte la anumite chestiuni din contracte (si aici ma refer strict la Volksbank) dar in compensare solicitau chestiuni absurde.

Chiar daca a fost finalizat contractul, tot aveti posibilitatea sa chemati in judecata banca pentru returnarea comisioanelor impuse abuziv.

NU EXISTA tablou al avocatilor pe specializari, va sfatuiesc sincer sa nu dati crezare unor asemenea sugestii. Desigur, exista casele de avocatura care si-au facut un renume intr-o anumita ramura de drept, chestiune usor de aflat via internet. In afara de numele sonore ale caselor de avocatura, mai sunt si avocati independenti, la fel de priceputi, dar poate mai putin cunoscuti. In principiu incerc doar sa va sfatuiesc, conform proverbului, sa nu va duceti cu sacul la pomul laudat.

In ceea ce priveste angajarea unui aparator, va pot spune ca nu aveti nevoie sa va opriti la primul aparut, puteti consulta cati doriti. In plus, este convenabil sa aveti un aparator din zona unde se va judeca litigiul, pentru a va scut de cheltuieli inutile, reprezentand drumuri si mai stiu eu ce.

Una peste alta, va doresc succes!

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 20 Nov 2014, 11:55

Puteti formula o cerere de conciliere si invitatia de a concilia partile in litigiul ivit, intr-o anumita zi la sediul dvs. Cererea va contine si expunerea pretentiilor celui care face invitatia, precum si temeiul legal al acestora. Aceasta va tine loc in instanta de conciliere directa prealabila care este obligatorie, chiar daca reprezentantii bancii nu se vor prezenta. Apoi se poate initia un proces, invocand nulitatea absoluta a clauzelor constatate ca fiind abuzive. Consecinta constatarii caracterului abuziv al unei clauze din contractul de credit este echivalenta cu constatarea nulitatii absolute a acesteia, nefiind aplicabila sanctiunea existenta in cazul nulitatii relative si anume anularea clauzei respective.
Prin urmare, neputand fi vorba de o nulitate relativa, nu sunt aplicabile dispozitiile art. 3 alin. (1) din Decretul nr. 167/1958, nulitatea absoluta putand fi invocata oricand, dreptul la actiune al reclamantului neputand fi apreciat ca prescris.

Silviu

Post by Silviu » 20 Nov 2014, 15:58

Intreb si eu, nu dau cu parul ... mai e obligatorie concilierea? Sa nu uitam ca se precizeaza "persoane fizice" ...

Post Reply