Acte pentru casatorie

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Andreea11

Acte pentru casatorie

Post by Andreea11 » 24 Sep 2014, 18:25

Buna seara! Am 16 ani iar iubitul meu 19. Am vrea sa stim daca exista posibilitatea de a ne casatori civil daca parintii mei nu sunt de acord. Exista vreo cale ca sa nu fie nevoie de permisiunea lor?
Ati putea sa imi detaliati mai exact care ar fi actele necesare si unde ar trebui sa ma duc?
- actul de identitate
-certificatul de naştere, în original şi în copie
- certificatul medical privind starea sănătaţii; certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii si trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători
- aprobarea Preşedintelui Consiliului Judeţean pentru încuviinţarea căsătoriei (în cazul femeii care nu a împlinit 16 ani, dar care are vârsta de 15 ani împliniţi)

Silviu

Re: Acte pentru casatorie

Post by Silviu » 24 Sep 2014, 19:44

Domnisoara, da o tura pe la Primarie, pe la Starea Civila. Te vor lamuri oamenii aia cum nu se poate mai bine.

Guest

Re: Acte pentru casatorie

Post by Guest » 24 Oct 2014, 20:38

Graba strica...treaba. Iti recomand totusi inainte de a lua hotararea sa tii seama si de dorinta parintilor. La 16 ani nu posezi toata capacitatea de a discerne intrte ceea ce este bun si rau. Mai gandeste-te si tine cont de sfaturile autorizate ale parintilor. ca sa nu regreti mai tarziu...
Avocat definitiv.

Post Reply