Buna ziua,as dori un sfat in legatura cu problema mea si anume:sunt insarcinata in 17 saptamani (o bucurie mare si mult asteptata)si este o sarcina cu probleme din cauza asta acum sunt in concediu medical,am anuntat in scris firma la care muncesc de aproape 4 ani de sarcina mea, de cum am anuntat s-a schimbat totul;ma ameninta ca ma da afara(au zis ca-mi trimit prin posta concedierea).Eu am scos de la firma o copie dupa contractul meu de munca si am constatat urmatoarele:
- contractul nu este semnat de mine ci de altcineva;
- de aproape 7 luni sunt trecuta la 4 ore desi nu am semnat nimic si nu m-a anuntat nimeni(muncind in tot acest timp 8ore)
- actul aditional cu 4ore nu este semnat de mine
Ar mai fi multe de spus cum ar fi ca acum nu-mi dau banii pe concediu medical,bani foarte putini fiindca sunt trecuta in acte cu 4 ore dar chiar si asa nici pe aceia nu mi-i dau.
Intrebare mare este ca daca merg in instanta cu plangere de fals si uz de fals este foarte costisitor sau nu!?Eu vreau sa recuperez banii din lunile muncite 8ore si nu 4ore cum au declarat ei si banii de concediu medical,nu mai indraznesc sa spun cat am cheltuit cu sarcina mea si cat mai am se cheltuit(am acte doveditoare,chitante,etc).
Sper sa fi fost pe intelesul dvs si sa-mi dati un sfat.Va multumesc.
Contract de munca 4ore fara ca eu sa stiu
Re: Contract de munca 4ore fara ca eu sa stiu
În primul rând, un exemplar al contractului de muncă trebuia să îl primiți în momentul încheierii/înregistrării lui (din păcate salariații nu se interesează de acest aspect, iar angajatorii fie nu știu nici ei, fie profită de lipsa de informare a salariaților).
În altă ordine de idei, spuneți că nici măcar nu este semnat de dumneavoastră (cea ce este foarte grav), însă întrebarea mea este: ați semnat un contract de muncă, dacă da, ce prevederi conținea acesta (ex: timp de lucru, salariu, locul și felul muncii, perioadă determinată, nedeterminată, etc.?). Faptul că nici actul adițional al CIM (contract individual de muncă) nu este semnat de dvs. agravează situația angajatorului (da, putem vorbi de fals și uz de fals).
Salariul pe care îl încasați de la modificarea timpului de lucru ( 4 ore) a fost cel pe care îl primeați pentru 8 ore, dacă da, există un document care să probeze acest lucru (fluturaș de salariu, extras de cont, pontaj, etc.); semnați sau nu un ștat de plată, pentru ce sumă?
În funcție de răspunsurile la întrebările anterioare, puteți stabili și strategia de abordare a angajatorului, în vederea recuperării drepturilor legale.
În altă ordine de idei, spuneți că nici măcar nu este semnat de dumneavoastră (cea ce este foarte grav), însă întrebarea mea este: ați semnat un contract de muncă, dacă da, ce prevederi conținea acesta (ex: timp de lucru, salariu, locul și felul muncii, perioadă determinată, nedeterminată, etc.?). Faptul că nici actul adițional al CIM (contract individual de muncă) nu este semnat de dvs. agravează situația angajatorului (da, putem vorbi de fals și uz de fals).
Salariul pe care îl încasați de la modificarea timpului de lucru ( 4 ore) a fost cel pe care îl primeați pentru 8 ore, dacă da, există un document care să probeze acest lucru (fluturaș de salariu, extras de cont, pontaj, etc.); semnați sau nu un ștat de plată, pentru ce sumă?
În funcție de răspunsurile la întrebările anterioare, puteți stabili și strategia de abordare a angajatorului, în vederea recuperării drepturilor legale.
Re: Contract de munca 4ore fara ca eu sa stiu
Buna ziua,va multumesc pentru raspuns dar sa va explic cum s-a procedat de la inceput:la momentul angajarii(acum 4 ani)nu am semnat C.I.M fiindca aveau nevoie neaparat de om sa intre in tura si a ramas sa vina ulterior(cateva zile mai tarziu) sa-l semnez,lucru ce nu s-a mai intamplat iar eu am crezut ca a ramas nesemnat ,eu tot am mai insistat sa-l vad(C.I.M)dar ei ma tot amanau.Ulterior am aflat ca la controalele facute in decursul anilor de catre I.T.M administratorul se prezenta cu un C.I.M semnat de mine,deci el a semnat in locul meu cu o semnatura nici pe aproape asemanatoare cu a mea.Intr-adevar C.I.M era pe o perioada nedederminata,program 8h,salariu minim pe economie,etc.La fel s-a intamplat si cu actul aditional de 4h(semnat de altcineva).Salariul si programul meu de 8 h ramanand acelasi desi eram trecuta ca muncind doar 4h.Nu am semnat niciodata un stat de plata desi cei de la I.T.M au spus ca patronul s-a prezentat cu statele de plata semnate de mine,deci nu am cum sa dovedesc ca eu munceam 8 h si ca primeam minimul pe economie(la 8h) cu toate ca am declarat in scris(printr-o sesizare la I.T.M) adevaratul meu program,etc
Concluzia este ca nu am cu cine sa ma inteleg fiindca patronul face ilegalitati peste ilegalitati fara nici o teama de nimeni si nimic.Faptul ca i-am adus controale de la I.T.M si C.A.S la infuriat si l-a ambitionat mai tare si mi-a spus ca nu o sa vad nici un ban.
Va rog sa ma sfatuiti intr-un fel si va multumesc anticipat.
Concluzia este ca nu am cu cine sa ma inteleg fiindca patronul face ilegalitati peste ilegalitati fara nici o teama de nimeni si nimic.Faptul ca i-am adus controale de la I.T.M si C.A.S la infuriat si l-a ambitionat mai tare si mi-a spus ca nu o sa vad nici un ban.
Va rog sa ma sfatuiti intr-un fel si va multumesc anticipat.