Buna ziua,
Parintii mei au divortat in 2012, vreme la care eu eram minora. (nascuta in 31.12.1994) si am ramas in grija mamei. In hotararea de divort, tatal meu este oblicat la plata unei pensii alimentare egala cu un sfert din salariu pana la implinirea varstei de 18 ani (31 dec 2012). Pana la aceasta data mi-a platit doar in 3 luni iar dupa 31.12.2012, cand am devenit majora a refuzat sa plateasca intrucat hotararea de divort nu-l obliga, desi eu urmez o forma de invatamant-clasa a XII-a , invatamant de zi. Am depus o plangere la parchet, a ajuns la politie si raspunsul primit de aici este ca trebuie sa-l actionez din nou in judecata intrucat in hoatararea de divort nu specifica 'pana la 25 de ani daca urmeaza o forma de invatamant la zi'-conform legii! Asa este, trebuie sa-l dau in judecata? Implica niste costuri pentru mine? In caz afirmativ, e obligatorie trecerea pe la mediator? De ce in hotararea de divort nu s-a specificat decat 'plata unei pensii alimentare pana la implinirea varstei de 18 ani?"... este omisiune sau implicit cf legii pana la 25 de ani in conditiile urmarii unei forme de invatamant? Multumesc anticipat.
pensie alimentara
Re: pensie alimentara
Instanta nu era obligata sa faca aceste precizari daca nu i s-a solicitat acest lucru. Pentru ca tatal sa continue plata acestei pensii de intretinere, dvs. trebuia sa introduceti in nume propriu, actiune in instanta, facand dovada cu inscrisuri ca va continuati studiile, cerand obligarea tatalui la prestarea unei pensii de intretinere, eventual majorata, pana la terminarea studiilor.