pensia alimentara
pensia alimentara
Buna ziua!Am o nelamurire pt.ca nu stiu la ce usi sa mai bat si incotro sa o mai iau.Am o sentinta definitiva si irevocabila in care copilul imi este incredintat mie,iar pensia alimentara este de 200 de euro pe luna.Mantionez ca tatal copilului locuieste in Germania(copilul acolo este nascut)si nu vrea nici cum sa plateasca pensia alimentara ,deja s-au facut in jur de 5.300de euro pt.ca am deschis procesu in 2011 si pana in prezent atata i s-au strans.Am facut o plangere la politie pt.abandon de familie mi s-au luat declaratii si ....astept.Am fost si in Germania la tribunal(in orasul unde locuieste tata copilului)dar cum cazurile astea sunt rare la ei........nu prea au stiut unde sa ma trimita si ce este de facut(asta mi sa zis)Intr-un final mi-au dat totusi o adresa la tribunalul din Stuttgart(zic ei ca este tribunalul mama)care ar putea rezolva pr.Am trimis e-mail pt ca prin tel.nu dau informatii de nici un fel si........tot astept dar obesrv ca nimik.Intrebarea mea este ce mai este de facut in acest caz?Politia sau procuratura nu poate sa ia decizii si sa trimita ei in Germania(ma gandesc ca poate altfel ar fi luata in seama o scrisoare de la ei fata de ce tr.eu)Totusi exista o sentinta difinitva si irevocabila data de o instant,iar el poate sa sfideze in asa fel legea?Multumesc!
Re: pensia alimentara
Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din data de 22 decembrie 2000 privind competenţa judiciară, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie civilă şi comercială cuprinde norme privind executarea într-un alt stat membru.stabileşte următoarele reguli:
Hotărârile judecătoreşti pronunţate într-un stat membru şi care sunt executorii în statul respectiv pot fi executate într-un alt stat membru, după declararea acestora ca fiind executorii în celălalt stat, prin depunerea unei cereri prezentate de orice persoană care are un interes în această problemă;
Cererea este adresată instanţei a cărei competenţă de jurisdicţie teritorială este determinată de domiciliul părţii împotriva căreia se urmăreşte executarea sau de locul de executare;
Declaraţia privind capacitatea executorie a hotărârii trebuie emisă în urma realizării anumitor formalităţi şi trebuie trimisă o notificare celeilalte părţi, care o poate contesta doar în instanţă;
Hotărârile judecătoreşti pronunţate într-un stat membru şi care sunt executorii în statul respectiv pot fi executate într-un alt stat membru, după declararea acestora ca fiind executorii în celălalt stat, prin depunerea unei cereri prezentate de orice persoană care are un interes în această problemă;
Cererea este adresată instanţei a cărei competenţă de jurisdicţie teritorială este determinată de domiciliul părţii împotriva căreia se urmăreşte executarea sau de locul de executare;
Declaraţia privind capacitatea executorie a hotărârii trebuie emisă în urma realizării anumitor formalităţi şi trebuie trimisă o notificare celeilalte părţi, care o poate contesta doar în instanţă;