Ma numesc Adrian Secara, sunt din Constanta si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am facut cerere de debransare de la reteaua de termoficare a RADET Constanta. Am indeplinit toate conditiile impuse, consider eu abuziv, mai putin una preluata din ord. 91/2007 al ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice), care spune in art 249 ca daca intr-o proprietate imobiliară (pe care ei o denumesc condominiu????) din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, nu s-a facut nicio deconectare pina in 2007 la data intrarii in vigoare a acestui ordin, nu se mai poate debransa nimeni niciodata:
Art. 249. - Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.
Deci, daca RADET-ul doreste sa mareasca preturile la infinit noi suntem obligati sa le platim fara sa avem posibilitatea, conform acestui ordin, sa folosim alta sursa de caldura, cum ar fi: centrala proprie, calorifere electrice, sobe, etc. . Acesta este doar un punct din acest ordin care este, de fapt, in totalitatea lui un abuz.
Intrebarea mea este urmatoarea: avind in vedere art. 52 alin.1 din Constitutia Romaiei care spune ca: ''Persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, este îndreptăţită să obţină recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim, anularea actului şi repararea pagubei'', pot cere in instanta anularea acestui ordin?
va multumesc!
imi cer scuze daca am gresit domeniul!
Nu am voie sa ma debransez
Re: intrebare
Puteti cere anularea acestui Ordin la Curtea de Apel Constanta, aveti aici un model orientativ: http://jurisprudentacedo.com/Anularea-O ... entru.html
Succes!
Succes!
Art. 249 din Ordin anrsc 91/2007 e anulat, vezi dosar 1389/36/2012 la CA Constanta di Decizia 6351/25.09.2013 a ICCJ
Este ciudat faptul ca in dosarul 1389/36/2012 este mentionat articolul 249 al Ordonantei 61/2007.
Am cautat ordonil 61/2007, dar nu are nici un articol: 249
Unde este greseala?
Sursa: http://portal.just.ro/36/SitePages/Dosa ... i_generaleTip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: SENTINŢA CIVILĂ NR.18/CA: Admite excepţia de nelegalitate a art.249 din Ordin nr.61/2007. Constată nelegalitatea art.249 din Ordinul nr.61/2007. (jud.AG)- IP
Document: Hotarâre 18/2013 23.01.2013
Am cautat ordonil 61/2007, dar nu are nici un articol: 249
Unde este greseala?
Re: Nu am voie sa ma debransez
Eu m-am debransat de la RADET printr-o firma acreditata care mi-a montat si centrala pe gaz, am depus la As. de Proprietari o cerere prin care i-am instiintat în legatura cu acest lucru si am anexat o copie PIF (punere în functiune a CT). Initial am avut o adresa emisa de As. Prop. care stipula ca este de acord cu debransarea, adresa pe care am depus-o la CONGAZ C-ta. Asta a fost tot. As. de Prop. are obligatia sa anunte RADET-ul ca s-a modificat suprafata radianta avånd în vedere ca are contract cu acest furnizor de servicii. Acest lucru s-a întâmplat în 2008 si de atunci nu am mai platit decåt gazul folosit la încalzirea apartamentului. Stim ca RADET-ul factureaza consumul indicat pe gicacalorimetru iar As. de Prop. repartizeaza acest index pe consumatorii racordati la RADET. Nu ne poate obliga nimeni sa platim ceva ce nu consumam.