problema titlu de proprietate

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

problema titlu de proprietate

Post by Guest » 04 Aug 2013, 13:32

Buna ziua!
Problema mea este legata de un titlu de proprietate obtinut de unchiul meu pe casa si terenul ce apartinea parintilor matusii. Am inteles ca el fiind ginere (deci neexistand un grad de rudenie cu proprietarii) numai prin uzucapiune l-ar fi putut obtine si in cazul acesta avea nevoie de o hotarare judecatoreasca (un just titlu). Cert este ca nu a avut nicio astfel de hotarare si primaria i-a acordat titlul dupa revolutie atunci cand toti romanii au primit titluri de proprietate probabil pentru ca el platea taxele si deci pe el il aveau in evidenta acolo.
La un moment dat unchiul a facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu niste vecini. Nu pot sa va zic cata "grija" le-au acordat lui si matusii vecinii "altruisti". Atat de multa grija incat la scurt timp a murit el si mai apoi ea. Desi se purtau ingrozitor cu ea (nu-i dadeau mancare, ii luau banii pe care ii primea ca pensie, etc.) ea nu a vrut sa intoarca actul de vanzare-cumparare. Avea retard mental din nastere si s-au folosit de asta pentru a o ameninta ca daca anuleaza actul le va plati sute de milioane de lei.
Eu vreau sa stiu daca acum tatal meu (care e var primar cu sotia unchiului) poate sa ceara in instanta anularea titlului de proprietate. Avand in vedere ca deja exista si acel act de vanzare-cumpare cu clauza de intretinere se complica lucrurile?

Post Reply