Am si eu o problema urgent

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Mario999

Am si eu o problema urgent

Post by Mario999 » 15 May 2013, 12:10

Buna ziua am si eu o problema
Buna ziua ma numesc Mario am 17 ani si de curand am fost eliberat sub supraveghere mai precis am primit 2 ani cu incercare si 1 an cu executare.Intrebarea mea este am cheltuieli judiciare in jur de 300 ron in caz de neplata acestor bani ce se poate intampla? Si care este termenul de plata a acestor cheltuieli judiciare: PS: Parte civila in proces am cu suma de 1200 ron ince termen trebuie platiti acesti bani? Intrebarea mea pe scurt ce consecinte sunt daca nu platesc cheltuielile judiciare se poate sa imi revoce suspendarea conditionata ? In ce termen ar trebuii platiti acesti bani ? cheltuieli de judecata.

Leon Carmen

Re: Am si eu o problema urgent

Post by Leon Carmen » 15 May 2013, 12:56

Potrivit art. 86 ind. 4 raportat la art. 84 Cod penal, instanta poate sa va revoce suspendarea sub supraveghere pentru neplata obligatiilor civile. Deasemenea, nu va puteti reabilita daca nu platiti cheltuielile judiciare (veti ramane cu cazier), conditia esentiala pentru a se dispune reabilitarea judecatoreasca consta in achitarea despagubirilor pana la expirarea termenului de incercare, conform art. 137 lit. d C.p.

Guest

Post by Guest » 15 May 2013, 17:14

Leon Carmen wrote:Potrivit art. 86 ind. 4 raportat la art. 84 Cod penal, instanta poate sa va revoce suspendarea sub supraveghere pentru neplata obligatiilor civile. Deasemenea, nu va puteti reabilita daca nu platiti cheltuielile judiciare (veti ramane cu cazier), conditia esentiala pentru a se dispune reabilitarea judecatoreasca consta in achitarea despagubirilor pana la expirarea termenului de incercare, conform art. 137 lit. d C.p.
Va multumesc mult deci sa inteleg ca partea civila trebuie sa o achit in termenul de incercare primit, iar cu cheltuielile judiciare nu ma pot reabilita. dar nimic mai mult . ?! pentru ca nu am posibilitatea de a plati in momentul asta

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 16 May 2013, 11:41

Va puteti reabilita daca achitati cheltuielile judiciare si obligatiile civile pana la expirarea termenului de incercare.

Mario999

Post by Mario999 » 17 May 2013, 00:36

Va multumesc !

Post Reply