Pensie de urmas Mapn

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
herepean

Pensie de urmas Mapn

Post by herepean » 20 Mar 2013, 15:49

Buna ziua,
am beneficiat de pensie de urmas mapn pt doi copii pana in luna septembrie 2012.
Din luna octombrie 2012 am trimis cerere pt acordarea pensiei de urmas pt un copil,care urmeaza cursurile facultatii ,impreuna cu toate documentele necesare.nu am primit nici un raspuns.Am sunat la Casa de Pensii Mapn in luna decembrie,dar nu am reusit sa iau legatrura cu nimeni.
Am revenit cu o a doua cerere in luna ianuarie cu toate documentele necesare,deoarece nu primisem nici un rasuns la prima cerere.
Am specificat in ambele cereri nr. meu de telefon,dar nu am fost contactata.
Am sunat iarasi la nr.de telefon al Casei de Pensii Mapn,am luat legatura cu o persoana desemnata sa rezolve cazul,dar din octombrie si pana in prezent au trecut 6 luni,in care nu s-a facut nimic.
Mi s-a spus ca practic nu s-a facut nimic pt. ca memoriul sotului meu nu a fost primit,nu il gasesc si nu se poate calcula pensia.Am lasat nr. de telefon al ultimei unitati militare la care sotul meu a muncit,in ideea ca asa vor gasi documentele necesare.,dar rasunsul a fost ca nu sunt de gasit,nu au fost trimise la Bucuresti si in consecinta calculul pensiei nu se poate realiza.Concluzia la care am ajuns eu este ca cei insarcinati sa solutioneze cererile tergiverseaza la nesfarsit .
Am zis ca nu e complicat sa se calculeze in loc de 75% din pensie,cat se cuvenea pt doi copii,50% cat ii revine unui singur copil,dar raspunsul a fost ca s-au schimbat legile si pensia pt un copil trebuie calculata.
Este posibil ca recalcurarea unei penii de urmas sa dureze atat de mult?Care este termenul de solutionare al crererilor?
Pt a beneficia de pensia de urmas cuvenita e nevoie sa apelez la instanta de judecata?

Post Reply