decaderea din drepturile parintesti

Familiei
Post Reply
IONELLA

decaderea din drepturile parintesti

Post by IONELLA » 18 Mar 2013, 16:40

buna ma numesc iuliana si am doua fete cu tatal lor iar eu am plecat in alta tara si am lasat fetele cu el una are 18 ani iar cealanta 16 ani iar el acum ma da in judecata pt pensie alimentara si pt decaderea din drepturile parintesti .
Se poate ca eu sa platesc pensie alimentara daca u cu tatal fetelor nu am fost casatoriti? mentionez ca eu nu lucrez niciunde .VA MULTUMESC

Leon Carmen

Re: decaderea din drepturile parintesti

Post by Leon Carmen » 18 Mar 2013, 18:28

Deoarece dvs. ati incredintat fetele spre crestere si educare tatalui, acesta exercitandu-si autoritatea parinteasca asupra lor, este indreptatit sa va solicite pensie de intretinere a acestora, chiar daca nu ati fost casatoriti. Chiar daca nu lucrati nicaieri, instanta poate stabili o pensie raportata la salariul minim pe economie. Decaderea din drepturile parintesti nu opereaza decat in cazul in care părintele pune în pericol viata, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenta gravă în îndeplinirea obligatiilor părintesti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

Guest

Re: decaderea din drepturile parintesti

Post by Guest » 19 Mar 2013, 11:24

Leon Carmen wrote:Deoarece dvs. ati incredintat fetele spre crestere si educare tatalui, acesta exercitandu-si autoritatea parinteasca asupra lor, este indreptatit sa va solicite pensie de intretinere a acestora, chiar daca nu ati fost casatoriti. Chiar daca nu lucrati nicaieri, instanta poate stabili o pensie raportata la salariul minim pe economie. Decaderea din drepturile parintesti nu opereaza decat in cazul in care părintele pune în pericol viata, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenta gravă în îndeplinirea obligatiilor părintesti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

pericizez ca noi nu neam dat in judecata doar eu am lasat fetele la el si am plecat in alta tara

Post Reply