As avea rugamintea sa ma ajutati cu o solutie in situatia pe care am sa o explic si daca dvs. considerati voi plati consultatia juridica.
Am cumparat in decembrie 2012 un Opel fabricat in 1995, de la un cetatean din Braila pentru care am platit 5 500 lei. acesta il adusese din Germania si l-a inmatriculat in anul 2008, platind taxa de prima inmatriculare.
Eu nu am stiut ca intre timp el si-a recuperat aceasta taxa in instanta si in aceasta situatie cei de la Administratia financiara spun ca daca inmatriculez masina pe numele meu trebuie sa platesc taxa de inmatriculare (6 500 RON). Exista contract de vanzare-cumparare tip semnat de parti, iar pe talon la rubrica "Instrainat catre..." este doar semnatura vanzatorului, fara mentiunarea datei si a numelui. de atunci vanzatorul a disparut, nu-l mai gasesc si telefonul sau este desfiintat.
Am vazut ca apare legea prin care vanzatorul este obligat sa notifice serviciul de inmatriculari vanzarea masinii, iar daca eu nu o inmatriculez in 30 zile mi se suspenda dreptul de a circula cu ea. daca as cere in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare cred ca nu prea am sanse, mai multi avocati spun asta. La Administratia financiara nici vorba sa pot obtine intelegere.
Ce pot sa fac?
Taxa de inmatriculare mare. Pot anula contractul de v/c?
Re: Taxa de inmatriculare mare. Pot anula contractul de v/c?
Formulati o cerere de evitare a taxei de inmatriculare la instanta competenta, dupa ce in prealabil depuneti o plangere prealabila catre Serviciul Public Comunitar – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari de pe raza teritoriului domiciliului dvs.
Buna ziua
As avea si eu o intrebare. Am gasit o masina pe care vreau s-o cumpar zilele astea. Cum pot verifica daca vanzatatorul si-a recuperat taxa de prima inmatriculare, ca sa nu am surpriza ca a domnului de mai sus.
In rest, daca a platit-o vanzatorul ce am acte imi trebuie ca eu sa n-o mai platesc? Tin evidenta cei de la Fisc (sau din alta institutie) sau trebuie sa aduc eu factura si chitanta cu taxa de prima inmatriculare?
As avea si eu o intrebare. Am gasit o masina pe care vreau s-o cumpar zilele astea. Cum pot verifica daca vanzatatorul si-a recuperat taxa de prima inmatriculare, ca sa nu am surpriza ca a domnului de mai sus.
In rest, daca a platit-o vanzatorul ce am acte imi trebuie ca eu sa n-o mai platesc? Tin evidenta cei de la Fisc (sau din alta institutie) sau trebuie sa aduc eu factura si chitanta cu taxa de prima inmatriculare?
Puteti verifica la afp-ul de sector al vanzatorului.
Daca a platit-o probabil ca are chitanta si aceea va este suficenta. Tin cei de la fisc evidenta asa cum emit hartiuta ca s-a recuperat taxa emit si o hartiuta ca nu s- a eliberat
Pt domnul stelian B: In cazul in care vreti sa reziliat contractul acest lucru este posibil in baza imprevizuinii
Daca a platit-o probabil ca are chitanta si aceea va este suficenta. Tin cei de la fisc evidenta asa cum emit hartiuta ca s-a recuperat taxa emit si o hartiuta ca nu s- a eliberat
Pt domnul stelian B: In cazul in care vreti sa reziliat contractul acest lucru este posibil in baza imprevizuinii
Re: Taxa de timbru mare..
Buna ziua!Am cumparat o masina fabricatie 2009 iar taxa de mediu este 837 E....am contract de v-c si fiscalul proprietarului....pe talon la rubrica "instrainat catre" doar a semnat fara a trece numele si data (la cererea mea)..Cunosc ca in termen de 30 de zile trebuie inscrisa pe numele meu altfel amenda...M-am gandit sa circul cu ea asa pana vor scoate taxa asta ...oare politistul va face figuri cand vede semnatura proprietarului la instrainat????Mai conteaza sa o inscriu la fiscal ca doar nu figureaza ca masina e radiata??!!...Cunosc persoane care circula cu metoda asta de ani de zile fara probleme...totusi as dori si alte pareri ....
PS:nu am de gand sa platesc statului acei bani....macar de ar face ceva cu ei ;)
PS:nu am de gand sa platesc statului acei bani....macar de ar face ceva cu ei ;)