rugaminte clarificare - mostenire

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
AlinB

rugaminte clarificare - mostenire

Post by AlinB » 17 Jan 2013, 12:48

Am rugamintea sa imi spuneti daca intelegerea mea vis-vis de situaita unei mosteniri.
Tatal meu a divortat de mama si apoi s-a recasatorit. A decedat si avem urmatoarele tipuri (cum le inteleg eu dpv al proprietatii) care ar intra in masa succesorala dupa cum urmeaza:
- apartament comun cu sotia supravietuitoare (50% - intra in masa succesorala)
- bunuri de valoare : obiecte de arta, mobila veche pe care tata le-a adus din prima casatorie la domiciliul comun (dupa mintea mea, ar trebui sa fie mostenite de mine ca fiu, ele fiind rezultatul casatoriei cu anterioare - cu mama)
- bunuri pe care le-au achiztionat pe parcursul casatoriei lor (100% in masa succesorala)
- imobile mostenite de tata, pe parcursul casatoriei, de la parinti (bunicii mei). (100% in masa succesorala)

2 intrebari:sunt corecte estimarile mele?
Din tot ceea ce formeaza masa succesorala, cat imi revine mie si cat mamei vitrege.

multumesc frumos

Guest

Re: rugaminte clarificare - mostenire

Post by Guest » 14 Mar 2013, 15:48

AlinB wrote:Am rugamintea sa imi spuneti daca intelegerea mea vis-vis de situaita unei mosteniri.
Tatal meu a divortat de mama si apoi s-a recasatorit. A decedat si avem urmatoarele tipuri (cum le inteleg eu dpv al proprietatii) care ar intra in masa succesorala dupa cum urmeaza:
- apartament comun cu sotia supravietuitoare (50% - intra in masa succesorala)
- bunuri de valoare : obiecte de arta, mobila veche pe care tata le-a adus din prima casatorie la domiciliul comun (dupa mintea mea, ar trebui sa fie mostenite de mine ca fiu, ele fiind rezultatul casatoriei cu anterioare - cu mama)
- bunuri pe care le-au achiztionat pe parcursul casatoriei lor (100% in masa succesorala)
- imobile mostenite de tata, pe parcursul casatoriei, de la parinti (bunicii mei). (100% in masa succesorala)

2 intrebari:sunt corecte estimarile mele?
Din tot ceea ce formeaza masa succesorala, cat imi revine mie si cat mamei vitrege.

multumesc frumos
Estimarile dvs sunt corecte, cu exceptia celei referitoare la bunurile de valoare care, daca au constituit bunuri proprii ale tatalui dvs, dobandite inainte de casatoria existenta la data decesului, fac parte in intregime (100% cum spuneti dvs) din masa succesorala.
Cota dvs este de 3/4 din masa succesorala iar a mamei vitrege de 1/4.

Post Reply