Incredintare la minor
Incredintare la minor
Problema dvs. juridica: Buna ziua! Sunt un cetatean Albanaz si as vrea sa-mi dati un sfat in legatura cu problema mea. In anul 2003 am cunoscut o femeie in Italia si am stat impreuna pana in anul 2011. Din relatia noastra in 2008 naste si o fetita la care ii dau numele meu. dupa nasterea fetitei concubina mea si fetita se intorc in romania iar eu raman in italia la munca si ma duceam des la ele in vizita. in anul 2000 decit sa ma duc si eu in romania, imi gasesc un loc de munca si ma stabilez definitiv acolo. dupa putin timp incep problemele intre mine si concubina mea (ajunge sa ma da afara cu Politia, din casa care am consrtuit impreuna dar la care este pe numele tatal ei cu pretentia ca vreau sa-i fur fata) dupa care plec si ma intorc in Albania. pana in prezent i-am trimis bani si imbracaminte fetei. Am mai fost intretimp s-o vad dar a ascunso si nu m-a lasat s-o vad. Acuma mama fetitei mele imi cere sa-i trimit o procura unde imi cere urmatoarele: DECLAR CA SUNT DE ACORD CA LOCUINTA MINOREI SA FIE STABILITA LA MAMA COPILULUI CARE EXERCITA SINGURA AUTORITATEA PARINTEASCA PRIVIND PE MINORA, AVAND DREPTUL SA DECIDA SI SA SEMNEZE ORICAND SI ORIUNDE ESTE NEVOIE, IN NUMELE MEU IN CE PRIVESTE PE MINORA. Va rog sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac. Mentionez ca nu exista o hotarare de Judecat in privinta cresterei copilului.
Re: Incredintare la minor
Probabil exista un proces pe rol pentru incredintarea minorei, proces de care dvs. nu aveti cunostinta. V-a cerut acea procura pentru stabilirea autoritatii părintesti asupra minorei, respectiv stabilirea locuinţei minorei si probabil urmeaza sa va oblige la plata unei pensii de intretinere. V-as sfatui sa nu-i trimiteti nici o procura fara a sti care este situatia reala si daca tot stabiliti niste reguli stabiliti-le legal, prin instanta, astfel ati putea cere si dvs. custodia minorei (custodie comuna), cu program de vizita.
Pai.. de ce sa ceara procura, daca exista un proces?
Nu cred ca exista nici un proces deocamdata...
Nu cred ca exista nici un proces deocamdata...
Cum poate avea un proces pe rol fara sa fiu eu avizat si daca se poate ce se poate intampla si cum pot afla eu acest lucru?