Succesiune in instanta

Post Reply
MIOARA

Succesiune in instanta

Post by MIOARA » 04 Dec 2012, 17:15

Buna ziua,
Tata a murit in 2011.Suntem doi frati si mama ramasi in urma lui.Succesiunea nu s-a facut la notar deoarece mama nu a adus toate bunurile la masa succesorala, nu ne-am inteles si ne-a chemat la tribunal( pe noi si fratele tatalui).Ea intentioneaza sa ii lase unei nepoate, iar noi(fratii)nu dorim acest lucru.La primul termen adresa mea a fost trecuta gresit, nu am primit citatie si nu m-am prezentat.S-a dat termen 2 luni sa ma gaseasca si mama sa achite taxele.
1) Daca la urmatorul termen nu ma prezint,chiar daca sunt citata la adresa corecta ,procesul poate incepe fara mine?
2) Daca mama nu achita taxele, care nu sunt deloc mici,procesul incepe?
Pe scurt, vrem sa intindem acest proces cat e posibil.
Multumesc si astept cu mare interes un raspuns.

ucserpo

Re: Succesiune in instanta

Post by ucserpo » 08 Dec 2012, 17:01

1). Da, procesul va incepe si fara tine. Partile trebuie citate la un proces, dar nu e obligatoriu sa fie prezente. Dar daca nu te prezinti, nu te vei putea apara, ceea ce este in defavoarea ta.

2). Daca mama ta nu achita taxele, cererea va fi anulata ca netimbrata si procesul nu va incepe.

Tatal tau a murit inainte sau dupa 1 octombie 2011 (data intrarii in vigoare a noului Cod civil)? Legea aplicabila este cea in vigoare la data deschiderii succesiunii (data mortii) - asta ca sa stii ce drepturi ai :)

MIOARA

Re: Succesiune in instanta

Post by MIOARA » 10 Dec 2012, 15:03

Tatal meu a murit pe 12 ianuarie 2011,iar succesiunea la notar a fost deschisa dar nu si definitivata luna trecuta.
Nu inteleg ce relevanta are noul cod.Drepturile noastre sunt modificate?
Astept un raspuns.
Cu multumiri.
Un avocat bun in Slobozia pe succesiuni stie cineva?

Post Reply