Buna seara, dupa o casnicie de 27 de ani tatal meu am descoperit ca are o amanta de 3 ani de zile. A luat cu el toate hainele din casa acum patru luni de zile dar 3-4 zile pe saptamana doarme in casa si celelalte zile din saptamana doarme la amanta. Acum o luna de zile el a depus cererea de divort si o obliga pe mama mea sa plece din apartament.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce poate face legea in cazul acesta?
Cand sotul are o amanta!
Re: Cand sotul are o amanta!
Nu are voie sa o dea pe mama dumneavoastra afara din apartament daca bunul este comun ambilor soti. Toate bunurile se vor imparti la partaj si fiecare va primi cate o jumatate. Daca la divort demonstrati ca divortul se pronunta din culpa exclusiva a unuia dintre soti, conform art. Art. 388. "- Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să il despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărarea de divorţ." si art. 390 Cod civil: "(1) In cazul in care divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului parat, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atat cat este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina in condiţiile de viaţă ale celui care o solicită.
(2) Prestaţia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani.
(3) Soţul care solicită prestaţia compensatorie nu poate cere de la fostul său soţ şi pensie de intreţinere, in condiţiile art. 389."
(2) Prestaţia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani.
(3) Soţul care solicită prestaţia compensatorie nu poate cere de la fostul său soţ şi pensie de intreţinere, in condiţiile art. 389."