Fortata sa evacuez o casa retrocedata

Post Reply
Gadalean

Fortata sa evacuez o casa retrocedata

Post by Gadalean » 30 May 2012, 16:20

Mesaj: Buna ziua, as avea si eu o rugaminte si sa va spun despre ce este vorba . In 2010 am primit vestea ca, casa mea este REVENDICATA si ca a castigat procesul respectivul proprietar cre sa prezentat in curte si a facut o sedinta cu toti chiriesi ssa ne informeze ca, el este noul proprietar este o casa cu 21 se apartamente din care el a castigat 9 apartamente ne-a dat si un contract de chiriasi si cu un numar de cont in care sa ii viram bani in fiecare luna adica chiria ce sa stabilit . Dar proprietarul in termen de nici un an de zile a pus la vanzare apartamentele si acuma ma trezesc cu un nou proprietar care nu mi-a dat nici un contract de chirie si nici un numar de cont in care sa virez bani problemele sunt urmatoarele , sa stabilit de la bun inceput ca noi chiriesi avem dreptul sa stam in casa pana in data de 21 01 2014 dar noul proprietar vine si imi face fel de fel de propuneri si si de amenintari ca imi da doua mii de euro sa ies din casa , ca imi mareste c! hiria daca nu ies din casa si ca de ce nu una din fetele mele nu isi cauta un barbat cu bani sa imi cumpaa casa acuma nu vreau sa insir chiar toate astea doar cele pt lege si is mai multe ce tot imi propune mi - a dat termen pana joi 31 05 2012 ce vreau sa aleg sa imi dea bani sau sa stau dar imi mareste chiria si vrea sa ma dea in judecata ca sa ies din casa imi este tare frica pentru ca sotia lui este avocata si nici nu imi permit sa angajez avocat ca sa imi caut drepturile si nici nu imi cunosc drepturile . ce sa fac eu mi -am depus actele la primarie pentru casa dar daca ies imi pierd sansa de a mai avea casa si sa ma gasesc in strada nu stiu credetima ce tre sa fac el a mai lasat multi oameni pe strada si le a santajat ca le cumpara si pana la urma sau gasit in strada fara nimic . va rog din suflet sa ma sfatuiti ce am de facut si ce sanse am ma scuzati va rog pentru ca stiu ca nu m-am exprimat prea bine si nici ortografia nu este prea buna sunt disperata si nu stiu ce! trebuie sa fac va rog sa ma ajutati cu un sfat . va multumesc! si aste pt raspuns va rog este urgent.

angel

Re: Fortata sa evacuez o casa retrocedata

Post by angel » 31 May 2012, 18:32

ordonanta nr. 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatie de locuinte, reglementeaza raporturile dvs cu proprietarul.
faptul ca s-au schimbat proprietarii, nu presupune caci contractul dvs nu mai este valabil.
nu intrati in polemici cu actualul proprietar. el asta si doreste, ca sa plecati singura.
cuantumul chiriei ramane acelasi, daca veniturile dvs nu s-au modificat.
proprietarul trebuie va notifice in scris asupra modificarii chiriei.daca veniturile dvs nu s-au modificat de la inchierea contractului cu primul proprietar, nu va poate mari chiria.
dvs., trebuie sa-i paltiti chiria noului proprietar. daca n-o paltiti timp de 3 luni, acesta va paote solicita evacuarea.modificarea veniturile dvs si necomunicarea catre proprietar este un alt motiv de a va solicita evacurea. asadar, fiti foarte atenta.daca venitul net lunar al familiei dvs nu depaseste venitul mediu net lunar pe economie, proprietaurl nu va poate solicita o chirie mai mare de 25% din acesta.
cititi aceasta ordonanta si va veti lamuri ce drepturi aveti.
dupa ce va notifica in scris, nu pe sedinte prin fata blocului....prin executor judecatoresc,dvs in termen de 30 de zile trebuie sa-i raspundeti tot in scris ca doriti sa ramaneti in continuare in imobil si sa va spuna care sunt pretentiile financiare ale acestuia.
oricum,chiar daca va consiliez asa, pe orbeste, ca n-am vazut contractul dvs....sunt obligati sa va tina 5 ani in imobil.daca cedati presiunilor psihice si plecati, nu va mai intoarceti...decat printr-un alt proces.

oricum, neantelegerea asupra cuantumului chiriei nu este un motiv de a va solicita evacurea.

pentru a va evacua, trebuie ca proprietarul sa solicite asta pe calea instantei si nu asa, pe vorbe....
chiar daca sotia acestuia este avocat, tot dupa Lege procedeaza.
procesul de evacuare are 2 faze procesuale, fond si recurs. timp in care nu va poate solicita evacurarea.doar dupa ramanerea defintiva si irevocabila a hotararii, o poate solicita si doar impreuna cu un executor judecatoresc.

totusi ar fi fost bine daca v-ati fi permis sa va angajati un avocat.....e mult de spus pe acest subiect.Am incercat sa ma exprim cat mai nonjuridic ca sa zic asa, pentru a putea intelege dvs pe deplin care va sunt drepturile.cititi totusi ordonanta care v-am indicat-o si va veti lamuri pe deplin.
succes!

Post Reply