Soacra defuncta a lasat 2 credite neachitate

Post Reply
A_D

Soacra defuncta a lasat 2 credite neachitate

Post by A_D » 17 Apr 2012, 11:20

Va supun atentiei urmatoarea situatie: Soacra mea a decedat pe 02.02.2012 si avea doua credite la o banca. Creditele erau asigurate, dar, se pare ca in asigurarea ea nu a precizat ca sufera de o bola a inimii si asiguratorul nu acorda despagubirea. In urma cererii de acordare daune, am primit prin posta de la asiguratorul creditelor, Groupama, raspuns care concluziona: " conform mentiunilor din documentatia medicala anexata dosarului de dauna, persoana asigurata a fost diacnosticata cu Boala coronariana arterosclerotica bivasculara si HTAE din 18.02.2003, adica anterior datei de 02.12.2008 data emiterii politei de asigurare. Conform art. 2.1 din Conditiile Generale privind Asigurarea de deces ASICREDIT . Acum, pentru ca aceste 2 credite sunt de o suma considerabila (pentru familia mea, formata din subsemnata, sotul meu si 2 copii minori), intreb, cum ma poate forta banca sa le platesc? Nu noi am beneficiat de acele credite. Si nici nu putem raspunde noi pentru fals in declaratii a decedatei, asta in caz ca a inteles bine din formularul de asigurare ce inseamna sa nu declari bolile de care suferea. Se pot inscrie la masa succesorala? Aceasta fiind formata dintr-un apartament ( care este pe numele socrului si a soacrei mele, apartament pentru care nu s-a facut succesiunea cand a murit socrul meu) si un loc de veci. Precizez ca este apartamentul in care locuiesc cu familia mea.
Va multumesc

andr33a_rose

Re: Soacra defuncta a lasat 2 credite neachitate

Post by andr33a_rose » 17 Apr 2012, 15:40

Patrimoniul succesoral este constituit dintr-un ansamblu de drepturi si obligatii pe care persoana fizica le lasa la incetarea sa din viata, si care formeaza obiectul dreptului de mostenire al succesorilor sai legali sau testamentari. Aceasta inseamna ca, patrimoniul ce se transmite, ca orice universalitate, cuprinde o latura activa si o latura pasiva. Activul este format din totalitatea bunurilor si drepturilor patrimoniale, iar pasivul din totalitatea obligatiilor patrimoniale care au apartinut defunctului. Deci, cine accepta mostenirea, accepta si bunurile si drepturile, dar si obligatiile. In cazul in care acestea sunt inegale ca valoare, pasivul depasind activul, succesibilii ar putea prefera sa renunte la mostenire sau sa o accepte sub beneficiu de inventar.

Guest

Post by Guest » 28 Apr 2012, 19:04

Sint foarte FERM CONVINS - ca totul a fost - foarte bine gindit,,,POATE CHIAR CALCULAT,,PREMEDITAT..
Sint oameni - care TREBUIE SA PRIMEASCA - CEEA CE MERITA = DATORII MERITA,,,DATORII VOR PRIMI. TOTUL A FOST FOARTE,,FOARTE BINE,,GINDIT IN ULTIMII ZECE SAU CINCISPREZECE ANI...
Nu a fost facut,,lasat - nimic - LA INTIMPLARE....Asadar - aveti suficienta LIBERTATE = sa primiti,,,sau SA REFUZATI- mostenirea...Eu o inteleg - foarte bine - pe raposata ,,Dumnezeu sa o ierte,,,pt ca sint - cam in aceiasi situatie- SA NU LAS NIMIC - DECIT = D A T O R I I,,,CREDITE FARA DE.
Rezulta deci ca Dumnezeu - NU DOARME = CU CE MINA DAI - CU AIA IEI

vulpacris

Post by vulpacris » 29 Apr 2012, 01:08

Banca nu se inscrie la masa succesorala, ci urmareste bunul imobil pentru recuperarea creditelor.

Deschiderea succesiunii cu privire la apartament si la locul de veci, se poate face doar dupa socrul dvs., care a decedat anterior soacrei.

In cadrul dezbaterii succesiunii dupa socru, in vederea iesirii din indiviziunea dreptului de proprietate a acestuia, se poate cere evaluarea celor doua bunuri imobile, partajarea acestor bunuri imobile, si sa cada in partea socrului apartamentul iar, in partea soacrei locul de veci, urmand ca sotul dvs. sa mosteneasca apartamentul integral, dupa tatal sau, si sa plateasca o sulta prin reprezentarea tatalui sau decedat, catre creditorii mamei, in cuantumul care reprezinta diferenta de valoare dintre cele doua bunuri imobile.

Procedand astfel, si neacceptand succesiunea dupa soacra, ci doar dupa socru, ramaneti cu apartamentul, si numai locul de veci poate fi urmarit si vandut de banca, iar sotul dvs. trebuie sa achite doar sulta, prin consemnarea sumei la banca, in contul mamei sale, care ar fi cu mult mai mica decat cuantumul celor doua credite, plus penalizari, plus dobanzi, plus cheltuieli cu executarea.

Pana

Post by Pana » 30 Apr 2012, 13:53

Intrebarea esentiala, cred eu, este daca cele 2 credite luate de soacra dumneavoastra, erau cu ipoteca pe apartament?
Pentru ca nu cred ca este asa de usor cum spune vulpacris, fara suparare.
Daca banca are ipoteca pe apartament, il poate scoate la vanzare pentru a-si recupera banii. Si nu conteaza cine locuieste in apartament.
In orice caz, sfatul general este sa acceptati orice mostenire numai sub beneficiu de inventar.

Post Reply