DECIZIE DE RECALCULARE ANULATA. DE REVIZUIRE POATE FI EMISA?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
sejc_2012

DECIZIE DE RECALCULARE ANULATA. DE REVIZUIRE POATE FI EMISA?

Post by sejc_2012 » 09 Dec 2011, 14:10

Dosar 3596/114/2011. Instanta de fond tribunalul Buzau. Recurs curtea de apel Ploiesti. Am fost pensionar militar in baza legii 164/2001. In decembrie 2010 am primit o noua decizie numita de recalculare cu un cuantum mult diminuat. In termenul legal am inaintat contestatie la comisia de contestatii. Dupa primirea respingerii contestatiei, drept fara obiect , am actionat la tribunal pentru anularea deciziei de recalculare. In paralel guvernul a anulat OUG nr. 735/2010 si a emis OUG 1/2011 prin care se hotara mentinerea in plata a pensiei conform legii 164/2001 pana la emiterea unei decizii de revizuire. Tribunalul mi-a respins cererea de anulare a deciziei de recalculare drept prematur introdusa. La recurs curtea de apel mi-a admis recursul. Citez: " Admite recursul. Modifica in parte sentinta, in sensul ca admite contestatia formulata impotriva deciziei de recalculare a pensiei si anuleaza decizia de recalculare nr...... Mentine decizia de pensionare emisa in temeiul legii 164/2001 pana la intervenirea unei cauze legale de modificare a acesteia."
Intrebari:
1) In cazul in care primesc decizie de revizuire incep un nou proces trecand iar prin faza fond si eventual recurs?
2) In ce consta succesul meu si cu ce m-a ajutat faptul ca justitia a anulat decizia de recalculare care oricum avea efectul anulat prin OUG 1/2011?
3) Daca decizia de recalculare a fost anulata, decizia de revizuire mai poate fi emisa?
4) Ce cauze legale ar putea fi pentru a fi modificata (revizuita) decizi de pensie emisa in baza legii 164/2001.
Multumesc anticipat. Va solicit un raspuns urgent.

judiciarius

Re: DECIZIE DE RECALCULARE ANULATA. DE REVIZUIRE POATE FI EM

Post by judiciarius » 23 Dec 2011, 08:58

Deciziile de revizuire au inceput sa fie comunicate pensionarilor militari din nou la sfarasitul lunii decembrie!
1. Da trebuie sa parcurgeti din nou aceeasi procedura: inainte de a va adresa Tribunalului, trebuie sa parcurgeti etapa prealabila reglementata de Legea 165/2011, intr-un termen de 30 de zile de la comunicarea Deciziei de revizuire a pensiei si anume CONTESTATIE LA CASA SECTORIALA DE PENSII. ATENTIE! Deciziile de pensie necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
2.Nu va ajuta la revizuire, fiind vorba de o alta masura aplicata pensiei: reculcularea si de un alt temei legal!. Insa poate fi utilizata ca practica judiciara in conditiile in care dupa respingerea contestatiei la casa sectoriala de pensii, veti merge la instanta de judecata competenta!
3. Da, decizia de revizuire putea fi emisa, fiindca ea priveste pensia si nu masura anterioara de recalculare, si este intemeiata pe alta baza legala!
4. Cauza legala este noul temei de drept: OUG nr.1/2011, aprobata prin Legea nr.165/2011.
Recomand: http://justitiesicetatean.blogspot.com/ ... or-de.html

Post Reply