Rudele de gradul I pot fi executate silit?
Rudele de gradul I pot fi executate silit?
Buna ziua, ma aflu intr-o situatie disperata, si multumesc celor care doresc sa ma ajute. Mai exact, in urma cu 3 ani am facut un credit bancar, pe care nu am reusit sa il achit, si in prezent sunt amenintat ca imi vor executa silit grudele de gradul I si pe cei pe care ii voi mosteni. Mi se pare aberant, insa va intreb si pe dumneavoastra daca au acest drept!!! 

Re: Rudele de gradul I pot fi executate silit?
Nu am cunostiinte bogate in acest domeniu insa am un exemplu concret pentru dvs. , care se potriveste exact cu situatia :
Tatal unei cunostiinte a murit (rapus de boala necrutatoare, din nefericire). In timpul vietii insa, a detinut o firma, care mergand din ce in ce mai rau, l-a determinat pe acesta sa faca credit la banca. Un credit pt firma, un credit pt nevoi personale s.a.m.d. Dupa moartea acestuia, RUDELE DE GR 1 respectiv sotia si fiica au primit citatii peste citatii somate fiind sa achite ratele aferente. Ceea ce pana la urma s-a si intamplat, pentru a nu se recurge la executarea silita.
Tatal unei cunostiinte a murit (rapus de boala necrutatoare, din nefericire). In timpul vietii insa, a detinut o firma, care mergand din ce in ce mai rau, l-a determinat pe acesta sa faca credit la banca. Un credit pt firma, un credit pt nevoi personale s.a.m.d. Dupa moartea acestuia, RUDELE DE GR 1 respectiv sotia si fiica au primit citatii peste citatii somate fiind sa achite ratele aferente. Ceea ce pana la urma s-a si intamplat, pentru a nu se recurge la executarea silita.
creditorii se pot indrepta impotriva rudelor care vin la mostetnirea dumneavoastra intrucat se mosteneste atat pasivul cat si activul mostenirii
Deci in cazul in care nu au garntat pentru dumneavoatra creditul sau nu sunteti mort nu au cum sa se indrepte impotriva rudelor