Buna ziua
Am nevoie de sfaturi.
Am divortat de fostul sot in martie si mai avem partajul. Initial ne-am inteles asupra partajului, insa acum refuza intelegerea initiala.
Am cumparat prin programul rabla o masina in actele careia sunt trecuta unic proprietar. Cand a plecat, acum un an, a plecat cu masina timp in care a platit si creditul de nevoi personale pe care l-am accesat impreuna, el titular iar eu girant.
Pentru ca isi doreste masina, eu vreau ca el sa preia creditul singur (vreau sa accesez programul prima casa) si se pare ca nu are niciun interes sa cadem la o intelegere atata timp cat el are masina. Pe 25 mai i-a expirat ITP-ul pe care teoretic n-ar putea sa-l faca fara Cartea masinii care e la mine.
Credeti ca se poate face ITP-ul fara caretea masinii?
I-am zis clar ca nu fac nici un ITP pana nu rezolvam situatia dar se pare ca nu functioneaza, a zis ca plateste creditul dar nu foloseste masina.
Un proces de partaj ar dura destul de mult asa cum doreste el .
Cum ar trebui sa procedez si ce ar tb sa fac pt ajunge la o rezolvare ?
Avocatul de la divort a zis ca nu pot merge cu politia s-o iau ca e bun comun si ca ar fi mai bine s-o iau din fata blocului (am a doua cheie) avand in vedere ca actele sunt pe numele meu. Asa as vinde masina si as achita creditul. Nu e asta un furt intre soti? Ce risc prin asta?
Multumesc pentru sfaturi.
Mihaela Toma
Partaj - masina