asigurare de viata la credite bancare

Asigurari de bunuri si persoane
Post Reply
danutzulika

asigurare de viata la credite bancare

Post by danutzulika » 21 Mar 2011, 20:51

mai frate am o nelamurire. in 2007 socru meu a facut un credit la brd pt nevoi personale. acum in 2011 pe 13 martie a decedat datorita unui acv. am f cu soacra la banca sa vedem ce facem cu creditele ca mai are unul pt masina,acolo ne-au trimis la firma de asig. am f acolo si au spus ca la creditul pt masina nu are asig de viata doar casco pt masina iar la cel pt nevoi personale din 2007 are asig de viata dar problema este ca dupa ce ne-a spus ce acte trebuiesc pt dosar ne-a zis ca posibil sa nu se aprobe deoarece in momentul in care a luat creditul cica a declarat ca era sanatos desii era in evidenta medicului de familie din 2002 cu fibrilatie si astia de la asig ne-au cerut si fisa medicala de la med de fam.Nelamurirea mea este: de ce in momentul in care a luat creditul si la obligat sa faca asig nu i-au cerut fisa medicala? deci ei si-au luat banii timp de aproape 4 ani pe asig si acuma cind a murit nu i se acorda despagubiri

Virgilcva

Re: asigurare de viata la credite bancare

Post by Virgilcva » 26 Jul 2011, 22:49

Poate ati primit intre timp raspunsul.Daca nu, va explic eu faptul ca la incheierea asigurarii, asiguratul completeaza un formular prin care declara starea sanatatii, pe propia raspundere.Aceasta declaratie este considerata de buna-credinta, intrucat (asa cum s-a si intamplat) daca intervine decesul, exista posibilitatea verificarii preexistentei afectiunii care l-a provocat.
In orice asigurare de viata, este cuprins la excluderi (nu se plateste) decesul din cauza unei afectiuni deja existente/instalata/cronica la data asigurarii.

Post Reply