salariu neplatit

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
monica_tuca

salariu neplatit

Post by monica_tuca » 09 Mar 2011, 13:48

Buna ziua. nu mi-am primit salariul de 2 luni si nu prea cred ca am danse sa il primesc. as vrea sa stiu ce pot sa fac pas cu pas( sunt dispusa sa ajung si in instanta) ca sa imiprimesc salariul. am mai auzid de la cineva ca daca demisionez nu pot sa ii dau in judecata. va multumesc

gusty1700

Re: salariu neplatit

Post by gusty1700 » 07 May 2011, 20:26

Buna,

Ar trebui sa faci o reclamatie scrisa la ITM, urmata de actionarea in instanta a angajatorului pt neplata drepturilor salariale...alte metode nu stiu sa existe...

Licurici

Re: salariu neplatit

Post by Licurici » 12 May 2011, 16:11

Buna ziua,

Intr-adevar ca prim pas este recomandabil sa faceti sesizare la ITM. De regula, aceasta sesizare nu ramane fara ecou, iar ITM-ul vine in control la firma.
Al doilea demers este actionarea in instanta a angajatorului la Tribunalul in a carui raza teritoriala aveti domiciliu. De principiu, demisia nu va afecteaza dreptul a va recupera salariile restante. Puteti incerca sa introduceti si o actiune in sensul art. 110 Cod proc civ prin care sa solicitati plata la termen a salariilor, incalcarea unei astfel de hotarari de catre angajator constituind infractiune in sensul art. 277 Codul Muncii.

Post Reply