CF + Ipoteca + Sarcini reaparute dupa 9 ani

Discutii privind procedura civila
Post Reply
meshteru77

CF + Ipoteca + Sarcini reaparute dupa 9 ani

Post by meshteru77 » 06 Oct 2010, 00:56

Buna seara,

Am cumparat de la o SC un lot de teren (1300mp) in anul 2001 printr-un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata insotit de factura si chitante.
Terenul initial de 13.300 mp fusese ipotecat de catre SC la banca in anul 1999 pentru suma X. In anul 2001 SC a dezmembrat si vandut toate parcelele de teren rezulat la 3 terti. Doi dintre terti au facut acte autentice iar eu nu.
La data la care s-a facut vanzarea la BNP in 2001 CF a emis un extras prin care mentiona ca terenul in suprafata de 13.300 mp nu are inscrise sarcini. De la data achizitiei sub semnatura privata am platit la primarie taxele si impozitele aferente celor 1300 mp si in momentul de fata am hotarat sa construiesc ceva pe acel teren astfel ca am procedat la o actiune de constatare a dreptului de proprietate. Respectiva SC a intrat in faliment in anul 2002 si a fost lichidata complet si radiata in anul 2008.
Acum apare problema... acum 2 saptamani am cerut un extras CF de informare pentru terenul de 1300 mp unde normal aparea ca proprietar SC dar pe langa acest fapt imi apare la sarcini ipoteca constituita de SC in 1999.
Pentru actiunea in constatare a dreptului de proprietate am obtinut de la administratorul de atunci o declaratie precum ca vanzare a fost corecta dar din partea bancii nu am reusit sa obtin adresa de radiere din 2001 deoarece arhiva din acel an nu mai este disponibil iar la CF apar adrese de radiere a ipotecii doar partial si nu integral.
Tinand cont ca in 2001 extrasul CF era liber de sarcini iar CVC si factura mea au fost intocmite in termenul de valabilitate al acelui extras CF cum ar trebui sa procedez... ideea mea ar fi ca sa inaintez o adresa catre CF prin care sa cer rectificarea grselii aparute. Exista si o alta varianta care sa nu includa o actiune in instanta prin care sa oblig banca sa-mi elibereze o noua adresa de radiere? Va multumesc anticipat.

vulpacris

Re: CF + Ipoteca + Sarcini reaparute dupa 9 ani

Post by vulpacris » 06 Oct 2010, 08:20

Mergeti la Registrul Comertului si cereti un certificat ca SC a fost lichidata si radiata.

Depuneti la CF si cereti radierea sarcinii deoarece persoana juridica, care v-a vandut cu factura terenul respectiv in anul 2001, nu mai exista, si sarcina impusa acesteia dupa data vanzarii imobilului catre dvs. la acest moment nu mai poate fi urmarita de creditor deoarece persoana juridica nu mai exista, nu mai poate avea nici drepturi si nici obligatii, fiind prezumat, de drept, potrivit Legii nr.85/2006, ca orice datorii si sarcini au fost radiate si toti creditorii au fost platiti in procedura insolventei, care a fost declarata inchisa, si SC este radiata.

:cafea:

Post Reply