POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
andrei_cov

POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by andrei_cov » 03 Aug 2010, 10:04

Buna ziua,
As dori sa stiu ce as putea risca in cazul unei loviri corporale urmate de un C.M.L. de ingrijiri medicale de 4-5 zile, unui minor de 17 ani. Lovirea a fost in urma unor provocari si injuraturi adresate mie. Tanarul consuma bauturi alcoolice impreuna cu un prieten de al lui pe o banca situata in fata blocului unde locuiesc. Intentia de lovire nu a existat, pot spune ca a fost autoaparare sau legitima aparare, ptr.ca in momentul in care am fost in fata lui(el stand pe banca) m-am aplecat spre el, el sa ridicat brusc de pe banca impingandu-ma cu mainile, eu mi-am aplecat capul in fata si atunci, involuntar si fara sa vreau l-am lovit cu capul in nas. Miscarea a fost rapida si petrecuta intr-o fractiune de secunda. Ce a urmat dupa aceea a fost scandal in toata regula. Am fost agresat verbal si fizic, calomniat si amenintat cu moartea atat de cel care m-a invinuit cat si de prietenul acestuia. La acest incident a fost martor sotia mea. Ei au anuntat la 112 fortele de politie, mi-au dat o amenda de 200 de lei sub invinuarea de producerea scandalului. Deci, am fost provocat si injurat, lovitura mea nu a fost intentionata, consider ca a fost legitima aparare, dupa aceea am fost calomniat, agresat verbal si fizic de ambii tineri, amenintat cu moartea de cel care ,vezi doamne, i-am spart nasul, am fost chiar santajat de acesta, spunandu-mi ca nu voi avea bani sa il platesc pentru ceea ce i-am facut.
Si sa tinut de cuvant....In urma cu cateva zile am fost solicitat la Politie sa dau o declaratie cu cele intamplate. Tanarul a depus o plangere penala, iar pretentiile lui sunt de-a dreptul exagerate. Povatuit de tatal lui care nu este in tara si de avocatul pe care la consultat, el pretinde daune de...2000 de euro in cazul unei intelegeri de bun acord.
Repet... deranja ordinea publica in jurul orei 20-21, consuma bauturi alcoolice impreuna cu prietenul lui si oricat de mult i-am spus sa paraseasca locul nu a vrut! Am fost provocat si injurat, sa ies afara la el. Nu l-am atins deloc, a incercat sa ma imbranceasca si fiind fata in fata, el pe banca, eu aplecat spre el , in momentul cand a vrut sa se ridice eu mi-am impins capul in fata si l-am lovit fara sa vreau in nas. Are CML de ingrijiri medicale de 4-5 zile acasa, are marturia prietenului lui care era si el sub influenta bauturilor alcoolice in momentul incidentului, acesta nici macar nu era de fata, vorbea la telefonul mobil la o distanta de 6-8 metri si era cu spatele.
Va rog pe aceasta cale ce trebuie sa fac... Ce sanse pot avea! El vrea 2000 de euro!
Cu stima, Andrei C.

angel

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by angel » 04 Aug 2010, 00:40

da. puteti.e lovire...dar trebuie si ea probata...faptul ca-i minor nu-i bine...alta data sa va stapaniti nervii si chemati politia ca sa-i amendeze pentru tulburarea linistii si ordinii publice...
nu-i dati nici un ban. cum 2000 de E?!pai ce-l faceti dvs din nou?! :mrgreen:
angajati-va un avocat si acesta va sti sa rezolve problema, si va va costa ignisifiant mai putin decat ar trebui sa-i dati acestuia ca sa-si retraga plangerea...si nu creati nici precedentul, ca fiind vecini ulterior va mai provoaca ca sa-i mai dati un pumn, ca doar deh...mai are de luat inca 2000E :mrgreen:

andrei_cov

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by andrei_cov » 04 Aug 2010, 13:10

Multumesc mult ptr.sfat...

angel

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by angel » 06 Aug 2010, 01:17

andrei_cov wrote:Multumesc mult ptr.sfat...
cu placere si mult succes va doresc...
daca apar noutati, va asteptam....

andrei_cov

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by andrei_cov » 16 Aug 2010, 14:34

Buna ziua,
Revin din nou...
Incapatanarea tatalui celui care ma invinuit de lovire corporala este mare. Desi, nu locuieste cu familia lui de mult timp(lucreaza pe undeva prin Spania la o ferma) este ferm convins ca fiul lui nu este vinovat, nu m-a provocat si injurat si ceea ce este mai hilar, el nu crede nici in "ruptul capului" ca a fost baut. Am reusit sa vb cu el la telefon, concluzia a fost simpla: nu am avut cu cine vorbi...mi-a spus ca justitia sa isi faca datoria si ca nu renunta la dauna ceruta. Este clar ca copilul nu ia spus tot adevarul. Ba, m-a cautat si acasa copilul cu vreo 2 zile innainte.Cred ca el dorea sa ne intelegem la o suma rezonabila. Sotia mea a insistat sa il despagubim,vezi doamne, pentru costul medicamentelor luate in cele 4-5 zile de tratament. Gestul nostru a fost pur si simplu uman si am incercat sa dam dovada de buna credinta:tratamentul nu l-a constat mai mult de 150-200 lei maxim, i-am spus ca ii dau inca pe atata, si sa isi retraga plangerea. Ne-a spus atunci ca o sa vb cu tatal lui la telefon, el in principiu fiind de acord, dar din pacate nu v-a fi asa!
In final, nu am avut ce sa fac...Am luat legatura cu un avocat si ma voi intalni cu el in 2 zile. Am inteles ca majoritatea sunt in perioada vacantelor! Acuma, stau si ma intreb: care o fi onorariul pentru un astfel de caz? Oricum, eu nu mai sunt dispus in acest moment sa mai fac gesturi de buna credinta. Voi reveni cu alte detalii...

P.S. Am aflat cine l-a invatat pe baiat sa mearga mai departe... Echipajul solicitat la 112! Pe mine m-au trimis in casa, iar procesul verbal pe care l-au intocmit a fost scris in masina lor avandu-i doar pe cei doi care au provocat asa zisul scandal. Baiatul a recunoscut fata de sotia mea, cand a fost la noi, ca cei care l-au invatat ce sa faca mai departe au fost echipajul de politie de la 112. Este corect?!?!
Cu stima, Andrei C.

cosminb

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by cosminb » 18 Aug 2010, 02:07

andrei_cov wrote:Buna ziua,
Revin din nou...

Baiatul a recunoscut fata de sotia mea, cand a fost la noi, ca cei care l-au invatat ce sa faca mai departe au fost echipajul de politie de la 112. Este corect?!?!
Cu stima, Andrei C.
eh si cine mai zicea ca politia nu isi face datoria :) :wall:


fi linistit am vazut bataie pe care la bagat in spital , are omu certificat toate prostiile si cel care ia dat mama de bataie asa din senin este tot liber cu toate plangerile si certificatele astuia asa ca justitia noastra e vai mama ei si mai vin astia destepti de la politie sa dea indicati , ah apropo un prieten de al meu marturisea sarcul dupa ce a fost tras pe dreapta si a prezentat noul permis il intreaba agentul "Romanesc nu ai?" (era permis nou)cred ca 90% din politisti nici nu stiu legislatia si mau dai si indicati la copilasi fara miste , pardon borfasi de cartier.

dongoroz_25

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by dongoroz_25 » 18 Aug 2010, 10:58

io zic ca omul sa vb cu un avocat.
pe situl asta nu toti sunt practicieni
cred ca 1% sunt
iar din acestia o mana de oameni sunt avocati. restul consilieri

si sunt sigur ca nu e nici un magistrat pe acest forum
cert e ca trebuie consultat un avocat.asa ca nu cautati raspunsuri, incercand sa evitati o plata de onorariu, apeland la situri
e mai sanatos, juridic vorbind, sa consultati un specialist

angel

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by angel » 19 Aug 2010, 13:00

dongoroz_25 wrote:io zic ca omul sa vb cu un avocat.
pe situl asta nu toti sunt practicieni
cred ca 1% sunt
iar din acestia o mana de oameni sunt avocati. restul consilieri

si sunt sigur ca nu e nici un magistrat pe acest forum
cert e ca trebuie consultat un avocat.asa ca nu cautati raspunsuri, incercand sa evitati o plata de onorariu, apeland la situri
e mai sanatos, juridic vorbind, sa consultati un specialist
angel wrote: angajati-va un avocat si acesta va sti sa rezolve problema, si va va costa ignisifiant mai putin decat ar trebui sa-i dati acestuia ca sa-si retraga plangerea...si nu creati nici precedentul, ca fiind vecini ulterior va mai provoaca ca sa-i mai dati un pumn, ca doar deh...mai are de luat inca 2000E :mrgreen:
precum observi asta i-am zis si eu inca din 4 august...
si sunt mai multi practicieni pe for decat crezi...si chiar avocati penalisti...

plus de asta, sunt si magistrati,atat procurori cat si judecatori :grin:
iar juristii,sunt chiar practicieni, multi din cei de pe for...
cu toate acestea acesta este un sit care ofera parareri juridice...evident,ca toti cei care apeleaza la acest sit, dupa merg la un avocat.

dongoroz_25

Re: POT FI INVINUIT DE LOVIRE CORPORALA?

Post by dongoroz_25 » 20 Aug 2010, 07:16

procurorii si judecatorii au destule pe cap
nu cred ca stau ei pe astfel de forum-uri sa deaconsultante
in primul rand sunt incompatibili...chiar daca nimeni nu stie cine sunt ( asta in ipoteza in care prin absurd ar intra magistrati pe forum)...nu ar fi etic pt ei sa isi dea cu parerea in procese in curs..sau potential in curs

iar in ceea ce priveste consilierii juridici....nu pot fi catalogati ca practicieni...asa cum nici magistratii asistenti nu sunt defapt magistrati...in adevaratul sens al cuvantului

un absolvent de la stat trebuie sa fie cel putin avocat....parerea mea
pentru cei de la spiru, dimitrie cantemir si alte pepiniere...e suficient sa fie cel putin consilier

dar pt cei de la stat...ar fi o rusine sa nu fi cel putin avocat

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests