Accident moped cu victime

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Bogdan88

Accident moped cu victime

Post by Bogdan88 » 30 Jul 2010, 18:39

Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra, va rog frumos sa imi raspundeti. Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. Am circulat regulamentar, cu veste reflectorizante si casca ( amandoi ). Am fost lovit in sensul giratoriu, de un sofer care nu ne-a observat. Soferului vinovat de accident i-a fost luat permisul de conducere pe 3 luni + dosar penal. Acum m-a sunat politistul care se ocupa de caz si mi-a spus ca prietenul meu impreuna cu avocatii lui a depus plangere si impotriva mea, deoarece stia ca in acte scuterul meu este trecut cu un singur loc. Imi trebuie un avocat ? Ce pot sa patesc daca scuterul meu are doar 1 singur loc ? Nu l-am obligat eu sa se urce cu mine pe scuter, el m-a rugat pe mine sa il iau, s-a urcat singur. Trebuie sa imi fac griji ? Accidentul a avut loc pe data de 09-06-2010. Inca ceva, daca vreau sa imi schimb declaratia pe care am dat-o in seara accidentului pot ? As vrea sa mai adaug cate ceva.

angel

Re: Accident moped cu victime

Post by angel » 30 Jul 2010, 19:29

ar fi indicat sa va angajati un avocat in momentul in care va vor chema sa va ia declaratia in calitate de invinuit...
delcaratia data intial o puteti completa, de regula nu e bine sa le schimbati...intrutotul i mean..completare, merge :grin:
daca e musai sa fie schimbata, avocatul dvs o sa va spune acest lucru...si atunci mergeti pe varianta ca erati tulburat datorita evenimentului rutier si de aceea reveniti/schimbati declaratia.
n-aveati dreptul sa mai lauti inca o persoana cu dvs., daca era prevazuta pentru o singura persoana...i-ati pus viata in pericol...pe asta mizeaza prietenul si avocatii acestuia...
asteptati insa,sa va cheme ei.
ce varsta aveti?

Bogdan88

Post by Bogdan88 » 31 Jul 2010, 00:11

Am 22 de ani. Cum adica i-am pus eu viata in pericol ? Nu l-am fortat sa se urce, s-a urcat de bunavoie. Scuterul meu are 2 locuri, dar in acte este trecut doar cu 1 loc. Vreau sa completez faptul ca accidentul putea fi evitat, dar s-a produs in mare parte si din vina lui. Eu iesisem deja din sensul giratoriu, masina care ne-a lovit venea din dreapta noastra, soferul nu ne-a observat dar mai aveam foarte putin si treceam, iar "prietenul" meu a pus mana in cap ( desi avea casca ) si a ridicat piciorul de pe scuter si l-a pus in fata masinii. Atunci am picat cu scuterul, zic ca accidentul a avut loc in mare parte din vina lui pentru ca daca nu punea piciorul si nu ma dezechilibra puteam scapa. Eu nu am patit absolut nimic, nici mopedul ( doar cateva zgarieturi ). Masina a avut viteza mica, la fel si eu, doar mi-a culcat scuterul la pamant fara sa ne arunce sau chestii de genu, ca si cum i-as fi dat eu drumul scuterului jos. El si-a rupt piciorul pentru ca si l-a pus in fata masinii. Pot sa spun ca el m-a pus pe mine in pericol, pentru ca m-a dezechilibrat in momentul in care a ridicat piciorul si a agatat masina. Lucrul acesta vreau sa il completez la declaratia mea initiala

angel

Post by angel » 31 Jul 2010, 00:48

am inteles...deci motorul era prevazut cu 2 locuri si nu cu unul si pe "prietetenul"dvs l-ati transportat in conditii ok...chiar daca in acte scrie ca are doar unul dar practic avea 2..asta este...
deci sunteti major...v-am intrebat varsta ,ca sa ma asigur ca nu sunteti minor...

practic si-a pus singur viata in pericol si pe a dvs deoptriva...

nu se pune problema ca l-ati fi fortat sa urce, sau ca s-a urcat singur...daca aveati un singur loc si practic nu numai scriptic, era obligatia dvs ca sa-l refuzati...

veti avea ocazia sa dati o alta declaratie in dosarul in care veti fi faptuitor...deci, vor fi diferite...si acolo puteti spune cap-coada tot...inclusiv partea asta cu piciorul"prietenului"...chiar detaliata pentru ca asta va fi in interesul dvs...

spionul

Post by spionul » 31 Jul 2010, 11:52

prietenul ala al tau este un natarau. eu zic sa-i rupi si celalalt picior ca sa aiba de ce sa te dea in judecata. :grin:

angel

Post by angel » 31 Jul 2010, 13:02

spionul wrote:prietenul ala al tau este un natarau. eu zic sa-i rupi si celalalt picior ca sa aiba de ce sa te dea in judecata. :grin:
:crizaderas:

colega/ul spionul glumeste, evident :grin:

Bogdan88

Post by Bogdan88 » 31 Jul 2010, 18:20

Daca nu isi va retrage plangerea si voi avea probleme din cauza lui, cu siguranta o sa ii rup si piciorul celalalt. Am stat 6 zile la rand langa patul lui, la spital. De dimineata pana seara, nici nu am dormit si mancat bine in perioada aia. Imi faceam griji pentru el si el acum ma lucreza pe la spate. Doar nu a fost vina mea ca a fost el prost si ghinionist. Eu nu am patit absolut nimic, si am cazut amandoi. De ce si-a pus el piciorul in fata masinii eu nu stiu ..

angel

Post by angel » 01 Aug 2010, 00:49

cu siguranta ca vrea sa-i platiti chletuielile cu siptalizarea si altele ocazionat ein urma accidentarii.

spionul

Post by spionul » 01 Aug 2010, 09:53

Bogdane, incearca sa stai de vorba cu nataraul ala care se lasa influentat de parintii lui in legatura cu plangerea. zi-i sa-si retraga plangerea (altfel .. da-mi adresa lui ca ma duc sa-i rup eu celalalt picior si lui si avocatilor lui.... daca dai o bere :mrgreen: )

DevilMean

Post by DevilMean » 01 Aug 2010, 12:42

Ce nu face romanul pentru o bere :mrgreen:

Bogdan88

Post by Bogdan88 » 01 Aug 2010, 16:42

Nu stiu daca se lasa influentat de parintii lui sau nu, are totusi 22 de ani. Nu stiu ce este in capul lui dar eu nu o sa ii platesc absolut nimic. Nu am pentru ce, nu a fost vina mea. Procesul va incepe in septembrie cred. Sa imi iau un avocat acum sau sa astept pana atunci ? Ce ma sfatuiti ?

spionul

Post by spionul » 01 Aug 2010, 18:36

ai primit citatie?
parerea mea e sa mai astepti pana sti exact termenul. nu ai de ce sa te grabesti sa-ti angajezi un avocat. poate ca o sa se razgandeasca intr-un final cu plangerea.

Bogdan88

Post by Bogdan88 » 01 Aug 2010, 20:10

Nu am primit nimic, daca voi astepta pana voi primi citatia, voi putea sa imi completez declaratia data initial ?

angel

Post by angel » 02 Aug 2010, 00:19

Bogdan88 wrote:Nu am primit nimic, daca voi astepta pana voi primi citatia, voi putea sa imi completez declaratia data initial ?
da...ti-am mai explicat...ti se va lua declaratia in calitate de invinuit si dupa de inculpat :-P si la instanta...
prima declaratie a fost in calitate de parte vatamata ca ti-a disturs cel cu auto, motorul...acum se schimba calimera, ca ti-a facut prietenul tau plangere...deci devii invinuit/inculpat...alta declaratie :grin:

ai tot timpul sa tot dai declaratii...

totusi nu cred ca procurorul o sa dea IUP,pentru asta...cate zile de ingrijiri medicale a avut "prietenul"tau?!

mai spionule rebel ia de la mine o :bere: si lasa bietul "prieten"in pace...ca sa aiba si Bogdan satisfactia ca-l poate alerga...ca altfel va fi tot parcat... :mrgreen: ,dar asta numai dupa ce-si va retrage plangerea...de n-o avea zile peste limita de retragere a plangerii...daca s-a lasat cu tije...nu situ ce sa zic....

Bogdan88

Post by Bogdan88 » 02 Aug 2010, 00:40

Din cate stiu eu cand am vorbit cu el despre cel care l-a accidentat, mi-a zis ca il va da in judecata pentru ca va avea undeva la 90 de zile de spitalizare. Desi el sta bine mersi prin fata blocului toata ziua. O ultima intrebare .. cred :) Cand s-a intamplat accidentul mi-a fost ridicat mopedul si dus la polite, a venit cineva de la RAR sa verifice motorul ( sa vada daca are cumva peste 50 cmc )am luat mopedul dupa ce a luat seriile de pe el, iar acum ma tot suna politistul care s-a ocupat de cazul nostru sa imi zica sa ma duc la RAR sa platesc dovada ( ca motorul este sub 50cmc ). Imi spune ca ii trebuie pentru dosar, dar nu inteleg de ce trebuie sa platesc eu pentru ancheta lui .. Nu este treaba politiei ? Mi-a zis sa trec maine sa platesc dovada si sa i-o duc. Ce sa fac ? Si .. va multumesc mult pentru raspunsuri :D Imi sunt de mare ajutor

Post Reply