Buna ziua. Numele meu este Avram Iuliana si as dori o lamurire: sotul meu are un baiat din prima casatorie ( pe 2 iunie 2010 a implinit 18 ani ), vara asta trebuia sa termine scoala de arte si meserii ( S. A. M.) CURSURI DE ZI. El, un an de zile nu a fost la scoala. Doresc sa stiu , daca nu are o continuitate a studiilor, cu frecventa la cursuri de zi, mai poate beneficia de pensie alimentara? Dar daca continua sa mai ramana repetent sotul meu va plati pensie alimentara pana la varsta de 25 de ani?
Va multumesc anticipat
pensie alimentara
Re: pensie alimentara
Nu sunt cel mai avizat in domeniu de aici, dar normal pensia alimentara se acorda pana la varsta de 18 ani, prelungindu-se mai mult daca copilul are studii, gen facultate etc.
Insa conditia este ca acesta sa isi continuie studiile, in caz contrar, nu mai primeste nimic.
Insa conditia este ca acesta sa isi continuie studiile, in caz contrar, nu mai primeste nimic.
atat timp cat copilul se afla in timpul studiilor, indiferent daca ramane repetent ori ba, tatal va trebui sa-i plateasca pensia de intretinere...
Buna ziua,
am o nelamurire cu privire la pensia alimentara:sunt divortata si am un baiat de 9 ani
si din ian 2010 tatal lui nu a mai platit pensie alimentara pentru copil pe motiv ca este in
somaj,mentionez ca beneficiaza si de o pensie de handicap,totalul veniturilor este de 700 ron
,nu sa recasatorit si nu are alte persone in intretinere.In baza carui art de lege il pot obliga sa plateasca pensie alim? Stiu ca minorul are dreptul la o pensie de un sfert din venit legal al tatalui iar somajul si pensia de handicap sunt venituri legale realizate,as dori sa stiu de ce nu beneficiaza copilul de pensia alimentara si daca e corect sa nu-i palteasca ,cu atat mai mult cu cat tatal lui este absolvent de Drept .Astept raspuns urgent ,multumesc.
am o nelamurire cu privire la pensia alimentara:sunt divortata si am un baiat de 9 ani
si din ian 2010 tatal lui nu a mai platit pensie alimentara pentru copil pe motiv ca este in
somaj,mentionez ca beneficiaza si de o pensie de handicap,totalul veniturilor este de 700 ron
,nu sa recasatorit si nu are alte persone in intretinere.In baza carui art de lege il pot obliga sa plateasca pensie alim? Stiu ca minorul are dreptul la o pensie de un sfert din venit legal al tatalui iar somajul si pensia de handicap sunt venituri legale realizate,as dori sa stiu de ce nu beneficiaza copilul de pensia alimentara si daca e corect sa nu-i palteasca ,cu atat mai mult cu cat tatal lui este absolvent de Drept .Astept raspuns urgent ,multumesc.