Despagubiri pentru deportati din Bulgaria

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
raluca30

Despagubiri pentru deportati din Bulgaria

Post by raluca30 » 11 Jun 2010, 14:56

Buna ziua,
Am tot citit si nu m-am lamurit mai deloc. Am sa va expun problema si poate cu ajutorul dumneavoastra o sa aflu si raspunsul.
Tatal meu deportat din Bulgaria, in judetul Tulcea. Dupa multe insistente obtinem de la Arhivele Nationale acte ce fac dovada bunurilor ramase in Bulgaria.
Am citit ca aceste acte impreuna cu alte documente se depun la prefectura jud. de care apartine titularul dreptului, dar trebuia facut acest lucru pana in 2008.
Noi am obtinut actele de la arhive in anul 2009.
Se mai poate ceva , mai putem depune actele la prefectura?
Poate cineva sa nu ajute cu pasii ce trebuiesc urmati pentru a putea obtine acele despabubiri acordate celor ce au fost deportati din Bulgaria?
In speranta ca o sa gasesc vreun cunoscator care sa ma ajute va multumesc anticipat.

O zi buna.

raluca30

Re: Despagubiri pentru deportati din Bulgaria

Post by raluca30 » 16 Jun 2010, 11:56

Nu este nimeni prin preajma care sa ma ajute........
Nu s-a lovit nimeni de o astfel de problema?
Un link, un indiciu cat de mic.......

Va multumesc, anticipat.

mobexport

Post by mobexport » 16 Jun 2010, 19:22

buna seara
In primul rand tatal Dvs. nu a fost deportat din Bulgaria ci a fost recolonizat urmare tratatului de la Craiova. Din cate stiu 2008 a fost ultimul an in care s-au mai depus dosare la Prefectura. Doar daca se va reveni cu vreo schimbare, atunci se vor mai primi dosare. Alt mod pentru a revendica bunurile abandonate in Bulgaria nu cunosc. Sa inteleg ca la recolonizare nu a primit nimic? Nici conf. L18?

raluca30

Post by raluca30 » 16 Jun 2010, 20:12

Tatal meu sustine ca la recolonizare parintii sai au cumparat casa si terenul din Malcoci - Tulcea, nu ca ar fi fost date gratuit.
Iar in Bulgaria au ramas recolte neridicate de porumb si floarea soarelui pe o supr. de 7 ha, iar din declaratiune reiese ca averea imobiliara era formata din 12 ha teren arabil, casa cu curte de 2500 mp.

Post Reply