probleme fiscale

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
winnie20

probleme fiscale

Post by winnie20 » 05 Jun 2010, 16:19

Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg urmatoarele probleme: in materie fiscala, daca exista mai multe obligatii principale si accesorii iar plata nu le poate acoperi pe toate, care au prioritate: se vor stinge mai intai cele accesorii sau cele principale? vor avea prioritate cele mai recente sau cele mai vechi, restante, ca in dreptul civil?
Nu ma ajuta deloc Codul de Procedura fiscala asa ca va rog sa nu imi redati paginile acelea. pentru mine e chineaza.
Multumesc!

flaviuta

Re: probleme fiscale

Post by flaviuta » 11 Aug 2010, 18:33

se sting in ordinea vechimii lor.

razman

Post by razman » 11 Aug 2010, 19:04

flaviuta :-? . Adevarat ca berbecii cu coarne fiscale asa procedeaza, dar, dupa mine, o fac conform prostiei care, fie vorba intre noi, le este caracteristica.

Potrivit OG 92/2003 -CPF -Art. 114 alin. 2 indice3 ,,În cazul în care suma plătită nu acoperă obligaţiile fiscale datorate, distribuirea, în cadrul fiecărui buget sau fond, pe tip de impozit, contribuţie sau altă sumă reprezentând creanţă fiscală se face mai întâi pentru impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă şi apoi pentru celelalte obligaţii fiscale, proporţional cu obligaţiile datorate.'', bineînteles, tinand cont si de disp art 115, respectiv daca ,,...suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate datoriile, atunci se sting datoriile corelative acelui tip de creanţă fiscală principală pe care o stabileşte contribuabilul sau care este distribuită, potrivit prevederilor art. 114, de către organul fiscal competent, după caz,''.
Unde, cred ca stii ca, stopajul la sursa il reprezinta contributiile datorate de angajat precum si impozitul pe venit.

Din sublinieri si bolduiri, cred winnie ca am talmacit chineaza. Oricum, nu ti fa probleme, si pt. unii juzi tot chineaza e, mai mult, dintre aceia, pe langa faptul ca ei o inteleg in chineaza, o mai si transpun in considerente in dialectul manciurian si sa vezi ce hotarari minunate ies.

winnie20

Post by winnie20 » 12 Aug 2010, 11:29

multumesc pentru raspuns
Sa stii ca ai multa dreptate. La noi de multe ori fac legea juzii si asa cum le tuna lor noaptea desigur :fluierat:

Post Reply