Discutii privind Dreptul Penal
-
victo
buna seara.va rog daca poate cineva sa ma ajute .Sunt functionar public la o primarie de comuna si in anul 2005 am fost la o constatare in teren in zona necooperativizata pentru a constata ca au fost taiati 2 arbori mar si un nuc.Am facut masuratori in prezenta unuia din proprietar,celalat a refuzat sa mearga,am intocmit un proces verbal de constatare ,inginerul a intocmit o schita sa inchis dosarul .Acum dupa atitia ani cel care a refuzat sa mearga ne-a reclamat la politie pentru schita si procesul verbal iar cum politisti sunt pregatiti in domeniul de fond funciar am primit acasa adresa prin care mi se spune ca s-a dispus inceperea urmaririi penale la art.289 cp.Spuneti-mi ce sa fac in continuare ca nu mi s-a mai intimplat asa ceva niciodata.sunt foarte speriata si astept raspunsul cit mai repede

-
DevilMean
Dar ce anume scria in procesul verbal?
Incercati sa va aduceti aminte.
Exista posibilitatea ca dvs sa va fi inselat.
-
ignite
pai...daca ai fost citata sa te prezinti la politie ca s a inceput up, inseamna ca ti se aduce la cunostinta invinuirea de indata dupa inceperea up.
nu ai de facut altceva decat sa te duce...apoi...vezi tu ce iese.
acu...mare branza nu se intelege din ce ai scris tu aci...insa daca aia au inceput urmarirea penala impotriva ta...inseamna ca o fi ceva. desi...greu de tot...daca a trecut timpul...
poate s/a confirmat inceperea up ... ca primaru.
-
victo
in procesul verbal de constatare practic am descris situatia arborilor taiati de pe acest teren si ne/am ghidat dupa limitele naturale ale terenului si de ceea ce ne-a spus "proprietarul" pentru ca politistul care mi/a luat declaratia de asta se leaga cel mai mult de ce am zis ca
este proprietar daca nu are nici un act,desi i/am spus ca este zona in care nu au fost eliberate titluri de proprietate si este teren de mostenire de la parinti .Nu stiu ce va urma dar un lucru e sigur/de acum incolo sa fim mai atenti cu astfel de oameni ca habar nu au ce inseamna fond funciar!!!!!
Va multumesc f mult mi-ati citit mesajul.O sa va tin la curent !

-
ignite
ca sa ai infractiune de fals trebuie sa mai ai si vinovatie penala ceruta de lege.
eu cred ca tu nu prea ai. sau mai bine spus...foarte greu de dovedit.
art. 10 alin. 1 lit. d) vei primi...ai sa vezi.
nu trimit astia in judecata cu una cu doua...ca le tataie curul de frica achitarilor. dar si daca te trimit...ai pus/o.