in urma unei inspectii fiscale s-a stabilit in sarcina unui SRL o suma suplimentara de plata. S-a fomulat contestatie, iar DGFP a suspendat solutionarea contestatiei pana la pronuntarea definitiva a unei solutii pe latura penala ( s-a formulat plangere penala impotriva administratorului ).
Prin decizia Curtii de Apel ( suma este de peste 5 mld ) s-a dispus suspendarea executarii deciziei de impunere si anularea deciziei finantelor prin care s-a suspendat solutionarea contestatiei.
pentru capatul privind suspendarea executarii deciziei de impunere- termenul de recurs este de 5 zile si nu suspenda executarea.
pentru capatul privind anularea deciziei Finantelor si obligarea acestora sa-mi solutioneze contestatia, se aplica art. 20 din Legea contenciosului, respectiv termenul este de 15 zile si suspenda executarea?
Am primit hotararea jud. in data de 25.02.2010, si pana in prezent nu am primit decizie a DGFP de solutionare a contestatiei.
Daca introduc actiune de anulare a actului ad-tiv fiscal, DGFP pot solicita respingere ei prin introducerea recursului, ca fiind prematur introdusa?
Daca nu introduc, scrise in Legea contenciosului ca suspendarea dureaza 60 zile de la data pronuntarii hotararii, astfel ca daca nu fac dovada ca am intodus actiunea, se anuleaza masura suspendarii executarii deciziei de impunere.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac
va multumesc
anulare act ad-tiv fiscal