In legatura cu plantele etnobotanice!

Discutii privind Dreptul Penal
amigo_punk4life

In legatura cu plantele etnobotanice!

Post by amigo_punk4life » 10 Feb 2010, 14:43

Buna ziua. As dori daca ma puteti ajuta in legatura cu o problema.
Va voi povesti pe scurt ce mi s-a intamplat iar daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Lucrurile s-au petrecut astfel:

In dimineata zilei de 10.02.2010 am iesit la o cafea cu un amic. Eu am sunat de pe telefonul acestui amic un alt prieten sa il invit la cafea. Acesta a adus doua tigari (jointuri) facute cu plante de la weed shop. Intre timp un cunoscut de-al nostru care are probleme cu politia a intrat si a inceput sa tipe la noi si sa spuna ca ne drogam si ca facem trafic de droguri. A sunat la politie, dar pana sa vina politia pe mine ma agresa verbal si fizic. Eu am fugit la baie si am aruncat tigarile in closet si am tras apa. Apoi au venit cei de la politia criminalistica au recoltat probele din closet ne-au perchezitionat si ne-au luat declaratii despre cele intamplate.

Ce as putea pati eu si cu ceilalti doi prieteni in acest caz?

Va multumesc anticipat!

angel

Re: In legatura cu plantele etnobotanice!

Post by angel » 10 Feb 2010, 15:58

"In dimineata zilei de 10.02.2009"...inseamna chiar azi dimineata :grin:
Ce ati scris mai exact in declaratie?
Daca evenimentul s-a produs realmente chiar azi, se pare ca aveti ghinion..pentru ca inceand de ieri sau azi aceste plante etnobotanice au fost interzise prin lege...dar voi studia legea si voi reveni cu amanunte.
Daca este asa, intrati la "trafic"(nu stim daca ati dat si altor colegi) si consum de substante interzise(droguri).

Dar chiar nu va inteleg.Ce naiba v-a apucat sa consumati porcariile alea si sa umpleti spitalele in cel mai fericit caz...ca se stie c-au si decedat destui tineri datorita acestor "jointuri" sau cum le numiti dvs.

agenda

Post by agenda » 10 Feb 2010, 16:17

stai angel...sa si intre in vigoare :-D ca pana atunci e ok pentru ei :wink:

angel

Post by angel » 10 Feb 2010, 16:39

Da. Am verificat si abia azi a fost adoptata,dar nu stim de cand va intra in vigoare.

Deci,Amigo...daca sigur sunt plante etnobotanice , ai /ati scapat :grin:

amigo_punk4life

Post by amigo_punk4life » 10 Feb 2010, 16:56

Pai in declaratie am spus ca aveam doua tigari care erau cumparate de la weedshop. le-am avut la noi dar nu am apucat sa le fumam. Le-am aruncat in closet din panica. Pai eu nu stiu ce este in tigari. Ce se vinde la shop aia o sa gaseasca.

Domnii politisti de la antidrog au spus ca am avut noroc ca ne-au prins azi ca legea cica intra in vigoare de maine..

angel

Post by angel » 10 Feb 2010, 17:11

Nu stim daca intra in vigoare maine, important este ca n-a intrat azi si ca ati scapat!
Dar pe viitor lasati porcariile astea, mai ales ca acum ati vazut si voi ca nu sunt deloc inofensive si pot produce chiar moartea.
sunteti tineri...aveti toata viata inainte!

Stiu, a venit tanti angel cu critica :mrgreen:

amigo_punk4life

Post by amigo_punk4life » 10 Feb 2010, 17:51

24 de ani nu mai inseamna tanar, sau cel putin nu genul asta de tanar. Asta este de acum. Vom vedea ce se intampla probabil ca vom fi contactati dupa ce se i-au analize din tigarile alea....Oricum din ce am inteles eu, ca pentru doua tigari indiferent ce fel de tigari ar fi nu prea se intampla nimic. Mai ales ca nici nu am apucat sa fumam le aveam pur si simplu.

:( Multumesc oricum, pentru raspuns. Oricum inca nu sunt linistit in legatura cu asta!

angel

Post by angel » 10 Feb 2010, 17:57

ar trebui sa fi linistit,ca sigur nu e infractiune detinerea lor,ca n-a intrat ordonanta in vigoare.
Atat timp cat le-a cumparat dintr-un magazin specializat de etnobotanice, nu cred sa contina alte substante deja interzise de lege...si chiar daca ar fi asa,pritenul n-avea calitatea sa-i faca expertize,deci raspunderea nu este a lui.

stai linsitit ca sigur nu se va intampla nimic.

agenda

Post by agenda » 10 Feb 2010, 18:47

cum sa intre in vigoare de maine? intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in monitor sau la o alta data ulterioara prev in lege....so mai e timp de fumat......enjoy :-D :-D

Baltazar

Post by Baltazar » 10 Feb 2010, 23:08

amigo_punk4life wrote: Acesta a adus doua tigari (jointuri) facute cu plante de la weed shop.
Daca nu erau de la shopul ala chiar ati pus-o! Puneti bani deoparte ca e groasa :shock:

DevilMean

Post by DevilMean » 13 Feb 2010, 01:39

Daca e sa fie cum zice colegul de mai sus, tu nu poti fi implicat, ai participat fara sa stii ceea ce se afla acolo, ca ai mers pe ideea prietenului tau.
Dar se pare ca altcineva mi-a luat-o inainte.
Atentie, daca ei descopera o cantitate suficienta de stupefiante interzise, veti fi luati la intrebari.
Aici nu poti decat sa-l iei pe amicul tau la intrebari.
Cat despre cel care a chemat politia, i-as fi tras cateva pana sa vina.

agenda

Post by agenda » 13 Feb 2010, 01:56

DevilMean wrote: Cat despre cel care a chemat politia, i-as fi tras cateva pana sa vina.
si eu... :-D

amigo_punk4life

Post by amigo_punk4life » 13 Feb 2010, 12:01

Pai aici ii toata problema ca cel care a chemat politia a vrut sa ne faca 16 sa scape de pedepsele si de dosarele lui. A fost o inscenare.....

angel

Post by angel » 13 Feb 2010, 12:17

@Amigo, nu esti deloc strain de CP si CPP...uzitezi expresii de ale veteranilor :smile: , pe cale de consecinta, nici atat de ingeras pe cat te dai tu. :mrgreen: "a vrut sa ne faca 16" o intalnesc foarte des la clientii mei care-s recidivisti :-P

amigo_punk4life

Post by amigo_punk4life » 13 Feb 2010, 13:12

Cu riscul sa ma repet. Nu sunt usa de biserica, si expresia asta o stiu de la un amic care e avocat in Bucuresti si mi-a spus lucrul asta in urma cu doi ani sa se intample. Adica ideea e ca prea de tot a fost. La ora 8 ies la o cafea apoi la 8.05 intra asta si se intampla ce se intampla, si mai ales ca el are condamnare pentru trafic...

Post Reply