imobil adjudecat de la Alpha Bank

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
marimara

imobil adjudecat de la Alpha Bank

Post by marimara » 06 Feb 2010, 20:12

Am cumparat prin licitatie publica un apartament de la Alpha Bank, am solicitat apoi intabularea la cartea funciara,
dar aici mi s-a cerut ,pe langa taxa de intabulare de care stiam eu in valoare de 0.15%, sa aduc si dovada ca a fost platit impozitul pe transfer conform legii 571/2003 codul fiscal(in jur de 4600 lei ).Am solicitat o clarificare a acestei situatii la Administratia finantelor publice a jud Brasov si am primit urmatorul raspuns: ;fostii propietari ai apartamentului trebuie sa plateasca acest impozit cu toate ca eu am achizitionat acest imobil de la banca prin executor bancar ; astfel fostii propietari care, nu numai ca nu au incasat nici un ban dar si-au pierdut si locuinta ipotecata , nici nu vor sa auda de acest impozit, banca , la randul ei nu vrea sa-l plateasca si nici nu m-a instiintat de acest impozit.
Problema este ca eu nu-mi pot intabula apartamentul fara plata acestui impozit. Va rog sa-mi spuneti si mie ,ce sa fac mai departe,la ce instanta sa apelez ?
Va multumesc anticipat .
Last edited by marimara on 06 Feb 2010, 20:33, edited 1 time in total.

himera

Re: imobil adjudecat de la Alpha Bank

Post by himera » 06 Feb 2010, 20:18

plateste dumneata impozitul si s-a terminat toata problema

marimara

Post by marimara » 06 Feb 2010, 20:27

Multumesc de mesaj, dar de ce sa platesc eu 1100 euro in conditiile in care am platit pe apartament pretul pietii deci, nu foarte putin si pana la urma nu este datoria mea.
Am cerut ajutor pe acest forum si as vrea sa-mi raspunda cineva care se pricepe, nu cineva care isi da cu parerea aiurea .

dusterXXX

Post by dusterXXX » 06 Feb 2010, 20:29

plătiţi dvs. şi gata!
:bere:

observer

Post by observer » 06 Feb 2010, 20:37

Art. 771 al.6 norme metodologice de aplicare a codului fiscal.

În cazul transferurilor prin executare silită, după expirarea termenului de 10 zile inclusiv, în care contribuabilul avea sarcina declarării venitului la organul fiscal competent, pentru transferurile prin alte modalităţi decât procedura notarială sau judecătorească, organul de executare silită sau cumpărătorul, după caz, trebuie să solicite organului fiscal competent stabilirea impozitului şi emiterea deciziei de impunere, conform procedurilor legale, prin depunerea documentaţiei aferente transferului."

marimara

Post by marimara » 06 Feb 2010, 20:58

Pai aceasta decizie de impunere mi-a sosit, nu aici este buba, cartea funciara solicita dovada platii impozitului pe transfer ,adica acel impozit de 2-3% pe care trebuie sa-l plateasca oricine vinde o propietate, in cazul meu fostul propietar executat silit sau banca de la care eu am cumparat efectiv imobilul. Mentionez inca o data ca eu nu-mi pot intabula imobilul la cartea funciara pana nu este platit acest impozit.Va rog ,daca cineva chiar stie precis si concret cine trebuie sa rezolve aceasta treaba: banca sau fostul propietar executat silit.
Multumesc pentru mesajele care ma lumineaza , nu si pentru cele care ma baga si mai rau in ceata !

razman

Post by razman » 06 Feb 2010, 21:21

Si decizia de impunere pe ce nume este?

marimara

Post by marimara » 06 Feb 2010, 21:30

Pe numele meu .

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Feb 2010, 21:35

Raz :bere:

Este adjudecatar, trebuia sa primeasca imobilul liber de sarcini.

Decizia de impunere emisa pe numele lui dupa adjudecare nu are relevanta.

@marimara

Formulati o cerere scrisa catre Biroul de Carte Funciara pentru inscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, iar acesta este obligat sa dea o Incheiere prin care refuza sa faca inscrierea dreptului dvs., pe care si-o motiveaza asa cum v-au transmis in mod nelegal verbal, ca sa umblati dupa cai verzi.

Atacati aceasta incheiere de Carte Funciara si aratati ca acest imobil v-a fost adjudecat, premisa legala fiind ca acesta este liber de sarcini, si chemati in garantie si banca, sau executorul judecatoresc care a adjudecat imobilul in favoarea dvs., care sa fie obligati, in cazul in care nu au achitat respectivul impozit, sa-l achite.

:cafea:

razman

Post by razman » 06 Feb 2010, 22:58

Pai da vulpe, de aia am si intrebat pe numele cui e decizia de impunere, pentru ca potrivit art.77 ind 1 Cod fisc., contribuabili datoreaza un impozit (...), iar conform pct.151 indice 2 din normele metodologice ,, In cazul transferului dreptului de proprietate (...) prin acte juridice intre vii, contribuabil este cel din patrimoniul caruia se transfera dreptul de proprietate(...)''.
Iaca ca se confirma din nou cat is berbecii de destepti.....sa emita decizie de impunere pe numele unei persoane care nu are calitatea de contribuabil.

Pe de alta parte,dupa parerea mea, impozitul este o sarcina care incumba persoanei, in calitate de proprietar, contribuabilului- subiect pasiv in raportul juridic de drept fiscal, nu imobilului in sine ca o sarcina ce-l greveaza.

Problema e ca exista un ordin comun min. just. si min. de fin., care zice ca pana nu i achitat impozitul...nu intabulare.

Astea sunt riscurile. Dar ce nu pricep io, este ca sunt atatea apartamente de vanzare, fara probleme, iar pentru 1000-2000 de euroi platiti mai putin te trezesti ca mai trebuie sa platesti 3000 ca sa pui totul in regula, si ala saracu poate o ramas somer si acuma si fara casa. Poate era de buna credinta si dupa ce se reangaja continua cu ratele.

:bere:
Last edited by razman on 06 Feb 2010, 23:10, edited 1 time in total.

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Feb 2010, 23:08

Pai sa zica cei de la biroul de carte funciar prin Incheiere, de ordinul comun, care in mod sigur nu este emis in temeiul unui act normativ ci, doar ca asa vor muschii lor.

Vede el judele care judeca plangerea impotriva incheierii, cat de legal este santajul asta.

:bere: :bere: :bere:

razman

Post by razman » 06 Feb 2010, 23:13

Ba e prevazut in Norme la codul fiscal ,, In cazul in care se solicita intabularea..., registratori vor verifica existenta deciziei de impunere ....si dovada achitarii impozitului.

Si asta e o alta gaselnita de genul aleia ca nu pot sa-mi vand casa pana nu am achitat si impozitul pe masina (sau invers), prevazuta expres de cod sub sanctiunea nulitatii absolute a tranzactiei.

PS. Vezi ca am adaugat referitor la cum vad io impozitul. Tu ce zici?

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Feb 2010, 23:36

Bine, este in Norme, dar in lege este, sau s-a adaugat prin norme, la lege.

Plus ca, astfel, este pedepsit dobanditorul de buna credinta pentru turpitudinea vanzatorului de a nu-si fi achitat impozitele, si de abia acum... :wall: :wall: :wall:

Cum a fost posibila instrainarea imobilului fara ca sa fie achitat impozitul, ca parca trebuie certificat fiscal, sau nu ?!

:bere: :bere: :bere:

marimara

Post by marimara » 06 Feb 2010, 23:41

Multumesc mult pentru sfaturi, sincer m-au dumirit si cred ca asa voi proceda. Executorul bancar m-a sunat sa ma intrebe ce-am mai rezolvat cu intabularea, in conditiile in care m-a asigurat atunci cand mi-a dat actul de adjudecare ca nu mai este de platit decat taxa de intabulare. Ulterior a avut o discutie contradictorie cu cei de la finante in care ea sustinea sus si tare ca acest impozit nu trebuie platit in astfel da tranzactii. Eu cred ca acum se teme de o chemare in judecata si din cauza asta ma suna, vezi Doamne sa ma intrebe ce-am mai facut. Referitor la faptul ca sunt atatea imobile pe piata, asa este , dar cand e s-o iei in freza, o iei si gata...Oricum acum sunt experta in licitatii, as putea sa dau si consultatii pe tema asta .

razman

Post by razman » 06 Feb 2010, 23:49

Este prevazut si in cod despre obligatia de declarare a vanzarii in vederea emiterii deciziei de impunere.
Executorii ...executa...nu cer nimic. Vand numai sa recupereze creanta si fireste cheltuielile de executare, apoi ii doare-n cot.

Post Reply