emigrare Bora-Bora !!

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
tricabmw

emigrare Bora-Bora !!

Post by tricabmw » 06 Jan 2010, 15:35

stie cineva ccare sunt formalitatile de emigrare in Bora-bora sau in una din insulele ce formeaza polinezia ? una este sub tutela americana , alta sub tutela franceza , cateva sunt cu noua Zeelanda ! m-ar interesa una independenta chiar si samoa ! nu am cazier nici eu nici prietena mea , numai ca ne-am cam saturat de tara asta si de frig !!! tare sunt curios ce ar trebui sa fac sa pot ajunge acolo legal ! va multumesc anticipat tuturor care-mi puteti da informatii reale ! :dans:

vulpacris

Re: emigrare Bora-Bora !!

Post by vulpacris » 07 Jan 2010, 02:17

Salutara initiativa :aplauze:

In Samoa, in mod cert, nu ai voie sa emigrezi, pentru ca nu este permis prin legea lor acest lucru. Cel mult, poti avea un drept de rezidenta de maxim 6 luni dar, numai in scop de afaceri, pe care trebuie sa-l dovedesti si din punct de vedere financiar, si din punct de vedere contractual, si sa fie confirmat de persoana din Samoa. Ei nu prea sunt multi acolo, cam 170.000 de oameni, care se cunosc intre ei, iar "palagi" cum sunt numit strainii, sunt numai 7% din populatie si locuiesc doar in capitala, provenind, marea majoritate, din familiile fostilor colonialisti, germani, englezi sau olandezi.

In Fiji este razboi permanent. :sad:

In Tonga este cam la fel ca si in Samoa.

In insulele Solomon, nu prea este recomandabil, sunt mai mult mai putin decat tara in curs de dezvoltare.

In Vanuatu este monarhie cu regim militar.

Nauru este o singura insula acoperita cu guano.

In Polinezia Franceza si Noumea sunteti sub autoritate franceza si cu aceeasi legislatie dar, puteti gasi un loc de munca.

In Hawaii, Guam si Samoa Americana va trebuie viza de USA.

In insulele Cook sunteti sub autoritate britanica, aveti dreptul de rezidenta, ca sunteti cetateni europeni (UE) dar, daca nu aveti bani, nici nu gasiti de lucru, la fel ca si in Samoa.

Dar, daca aveti bani, si vreti o viata mai izolata, puteti incerca in Micronesia, Tuvalu, Kiribati, unde puteti inchiria o insula numai pentru voi, cu o suma cuprinsa intre 100 si 300 usd/an, si asa va alaturati altor peste 60.000 familii de europeni care locuiesc in acest mod, in insulele din Pacific.

:cafea:

angel

Post by angel » 09 Jan 2010, 21:24

:aplauze: :aplauze:
cine stie...cunoaste! :grin:
suna atat de bine dupa aceasta prezentare ca imi vine si mie sa plec.urmeaza sa-mi stabilesc destinatia! :-P

johei

Post by johei » 10 Jan 2010, 00:37

Da`Cuba nu tenteaza pe nimeni? :grin:

angel

Post by angel » 10 Jan 2010, 14:55

ce ar fi mai interesant in Cuba?

johei

Post by johei » 10 Jan 2010, 15:17

acelasi lucru ca si in Bora Bora...
...soare... mare...

vulpacris

Post by vulpacris » 10 Jan 2010, 20:53

...cupoane pentru paine... pentru carne... pentru oua... pentru unt... numai buna de emigrat pentru nostalgicii epocii de aur. :grin:

Asa nu se mai inghesuie la coada, de la vot sau, de la vaccinare sau, din orice loc in care stau la rand mai mult de 5 persoane.

johei

Post by johei » 10 Jan 2010, 21:38

ei vulpito, omul s-a plictisit de vremea urata din romania.. in cuba vremea e faina!
Restul... e fara importanta... :mask:

angel

Post by angel » 10 Jan 2010, 21:41

hmmm, daca ar trebui sa merg in cuba numai pentru vremea frumoasa...nu mai vreau :twisted: .
deci, trebuie sa ma gandesc la o alta destinatie. :-P

adrian121

Post by adrian121 » 11 Jan 2010, 12:13

Salutare,

Am zis sa nu mai deschid un thread cu un subiect asemanator.

Daca sunteti draguti si aveti informatiile necesare, care sunt conditiile de emigrare in Panama, am tot cautat pe net am gasit diferite articole dar parca niciunul edificator.

Va multumesc. dau o :bere:

vulpacris

Post by vulpacris » 11 Jan 2010, 16:05

Incearca la pagina lor de legislatie. La rubrica materia selectezi "Immigracion"

http://www.asamblea.gob.pa/busca/legislacion.html

Post Reply