onorariu..

Familiei
Post Reply
gabrielab

onorariu..

Post by gabrielab » 23 Sep 2009, 14:43

acum ma scuzati ca tot mai vin cu cate o problema,dar pana la urma de aia e forum ul asta nu?
spuneti mi si mie ca sunt ametita de onorariile ce se pract la noi(banuiesc ca nici la alti nu s altfel),dar hai ca totusi noi cei de rand ce naiba facem daca vrem sa castigam un proces in care suntem tarati de alti?
concret:
la procesul de partaj intentat de fostul sotz,ca de eu am fost mai inceata si nu mama grabit dumnealui cere in instanta ca ap dobandit in timpul casatoriei sa i fie intabulat pe numele lui deoarece aduce el explicatia ca mama lui ar fi cumparat de fapt ap cu banii ei.

intrebarea era alta:
mergi la avocat vede actele ii spui ca de fapt vrei 1/2 din acel imobil si nimic mai mult.in urma discutiei stabileste si onorariu 2000 euro.
pana aici toate bune sa zic eu,dar pe ce criteriu se merge?imi da castig de cauza si crede ca la o suma de 40000 euro cat ar treb sa mi revina mie din ap asta i onorariu?
la oara actuala am platit deja 500 euro +1200 ron,as da si restul banilor dar cat imi poate garanta cineva ca eu o sa castig partea ce mi se cuvine?
am trait 10 ani cu un om si acum uitati in ce nenorociri si probleme ma tara....ca doar asta nu i singura....
multumesc pt raspuns la faza cu taxele astea si onorariile vietzii....

av_avokitten

Post by av_avokitten » 30 Sep 2009, 13:59

foarte mare onoraiul la dvs.
sa fiu in locul dvs nu as fi platit atat... mai ales ca nu poti avea o certitudine ca vei castiga exact in sensul dorit de client.
da...corect 50% dar poate unul ramane cu imobilul si ii da celuilalt despagubire sau poate vinde imbobilul si impartiti banii.
ar fi trebuit un onorariu de vreo 1.500 lei si ca onorariu de succes cei 2.000eur - adica numai daca v-ar castiga procesul, in sensul dorit de dvs.
sunt avocati care pe langa onorariul de 1.500 lei v-ar percepe cam 100lei de fiecare infatisare incepand cu ce-a dea 6-7...stiti de ce? pt ca un simplu proces de partaj poate dura si 3-4 ani...nu chiar ca in banc 25 ani...desi a patit as chiar o ruda de-a mea :grin:

gabrielab

Post by gabrielab » 01 Oct 2009, 10:11

multumesc av_ pt sfaturi ,dar ce pot face in situatia data?trebuie sa dau in continuare bani si sa sper ca totul va iesi cum trebuie.de aparat trebuie sa ma apar ,nu pot lasa un om sa mi ia ce e al meu dupa atata timp.

problema asta cu onorariile este foarte frecventa.multi se plang de acest lucru.....eu sper sa pot discuta cu av meu si sa inteleaga ca acesti bani o sa i dau in timp.nu pot toti o dta cum ii vrea el.

Post Reply