administratori de bloc

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
precious

administratori de bloc

Post by precious » 08 Aug 2009, 10:52

Va rog, am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: administratorul asociatiei mele de locatari nu a platit serviciile fata de un furnizorii de energie termica, apa potabila, gaze, situatie in care s-a ajuns la datoria de peste 250.000.000 lei vechi, iar aceaste firme prestatoare de servicii ne ameninta cu sistarea serviciilor si executarea debitului existent. Tinand cont ca acest lucru se va intampla pe data de 12.08.2009, ce putem face ca sa-l obligam pe administrator in exercitarea obligatiei sale, in conditiile in care pe scara blocului nu exista aceste datorii. Am facut o sesizare la primarie si sectia de politie de care apartinem, dar imi este teama ca intre timp serviciile noastre vor fi sistate. Cum putem rezolva aceasta situatie intr-un timp util? Multumesc.

vulpacris

Post by vulpacris » 08 Aug 2009, 17:57

Daca administratorul nu a achitat aceste facturi, si s-a ajuns la somatie, inseamna ca nici nu mai are banii.

Chiar daca or sa se ia masurile legale impotriva lui, asociatia de locatari este debitoare cu aceste sume la furnizori.

Singura solutie pentru a evita sistarea furnizarii serviciilor este sa convocati de urgenta o adunare generala a asociatiei, ca inca aveti un presedinte, si sa strangeti din nou acesti bani de la toti membrii asociatiei, pe o lista provizorie, si cu emiterea de chitante de catre presedintele asociatiei pentru sumele incasate, si fiecare sa dea cati bani poate, pentru ca sa achitati facturile pana pe data de 12.

Ulterior, toti cei care au platit banii furati de administrator, isi vor recupera sumele platite din executarea silita a administratorului, care o sa fie dispusa de catre instantele judecatoresti.

Prin aceasta se poate dispune chiar si vanzarea apartamentului acestuia pentru recuperarea datoriilor.

:cafea:

precious

Post by precious » 08 Aug 2009, 22:21

Multumesc Vulpacris, desi in aceste conditii nu prea vad o solutionare a problemei in conditiile in care nici un locatar nu doreste si nu are posibilitatea imediata sa acopere, chiar si pentru o anumita perioada de tinp, furtul administratorului. Speram la o interventie prompta din partea politiei fiind vorba clar de un furt. Imi este groaza sa ma gandesc la sistarea serviciilor esentiale unei vieti decente la bloc. Mai ales in conditiile in care un proces poate dura ani, iar prestatorul de servicii impune penalizari pentru intarziarea platilor afarente.
Asta numai datorita legilor permisive sau inexistente, care regementaeza activitatea administratorilor de bloc.

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 11:26

Si prin interventia prompta a politiei ce sperai sa se intample ? :roll:

Ca administratorul oricum nu mai are banii pe care i-a cheltuit.

Presedintele asociatiei poate sa-l someze pe administrator, pe calea legala, sa plateasca imediat suma datorata catre asociatie sub sanctiunea de a-l executa silit.

Eventual va angajati un avocat, care sa se ocupe de toate procedurile.

Acesta poate cere prin ordonanta presedintiala sa se puna sechestru pe toate bunurile administratorului pana la acoperirea datoriei acestuia catre asociatie.

Totodata procesul impotriva unui datornic fata de asociatiile de locatari sau proprietari se judeca in procedura de urgenta, si hotararea data este executorie.

Prin executare silita puteti vinde bunurile administratorului pana la acoperirea datoriei.

Deci, trebuie convocata adunarea generala, si convinsi oamenii sa dea cati bani pot pentru a plati facturile.

Cei care au mai multi bani pot sa dea si pentru cei care nu au, pentru ca acesti bani vor fi recuperati prin executarea silita.

Aceasta este singura posibilitate de a nu ramane fara utilitati.

Cercetarile si procesul penal, pentru infractiunile savarsite de administrator pot dura si cativa ani, si cred ca nu vreti sa stati fara utilitati cativa ani. :roll:

precious

Post by precious » 09 Aug 2009, 14:32

Am inteles, o sa iau legatura cu locatarii si o sa le prezint aceasta posibilitate....in ceea ce priveste ordonanta presedentiala, cam cat timp poate sa dureze? in ideea in care luni voi avea o intrevedere cu un repezentant al furnizorului de energie termica si voi incerca sa obtin o amanare, pentru un anumit timp, din motiv ca situatia creeata nu ne este imputabila.
In plus, tin sa-ti multumesc pentru sfaturi, sunt convinsa ca imi vor prinde bine.

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 19:20

Ordonanta se judeca cu precadere si de urgenta.
Maxim o luna.

precious

Post by precious » 09 Aug 2009, 21:16

Ok, mi-ai fost de mare ajutor, inca odata MULTUMESC!!! :bye:

siad

Post by siad » 12 Aug 2009, 16:26

Suma aceasta s-a acumulat de-a lungul unei perioade indelungate. Furnizorii de utilitati s-au trezit abia acum? Ei au stat pasivi şi au asteptat sa creasca debitele sau a fost o intelegere intre ei si administrator? Cenzorii ce au făcut? Presedintele? Se pare că e vorba de asociere in vederea comiterii de infractiuni !

precious

Post by precious » 13 Aug 2009, 11:55

Da, perioada de aprox. 2 ani, iar in ceea ce priveste furnizorii se scuza ca nu le permite administratorii sa intervina mai mult, ei fiind obligati sa pastereze relatii cu reprezentantii, in speta administratorul hot si presedintele de scara care nu face nimic util....cardasie in comiterea infractiunilor....

Post Reply