cum sa interpretez? am dreptate?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
scribul2

cum sa interpretez? am dreptate?

Post by scribul2 » 27 Jul 2009, 17:54

contract achizitii publice (oug 34 / 06), incheiat in 2007:

la obiectul contractului am : "achizitorul se obliga sa plateasca executantului pretul total ofertat de 31xxxxxx lei adica 6xxxx euro..."

la Pretul contractului am: "pretul total convenit.., platibil executantului, conform graficului de plati, este de 31xxxxxx lei "

la Ajustarea pretului contractului am: "...se actualizeaza utilizand indicii de inflatie..."
apoi: in 2008 vin fostii directori si semneaza un act aditional la contract, cu urmatorul text:

"(punctul cu ajustarea..) se modifica astfel - pretul contractului se actualizeaza in raport cu cursul valutar comunicat de catre bnr.
Astfel preturile unitare vor fi actualizate la cursul valutar din ziua de emitere a facturilor, in baza situatiilor de lucrari intocmite de agentii economici asociati si acceptate de Achizitor, in raport cu cursul valutar din data semnarii prezentului contract"

EU (de partea achizitorului fiind) zic asa: -clauza din actul aditional nu e legala si nu poate produce efecte, ptr ca , daca ar fi sa o acceptam, ar schimba, practic pretul contractului , stabilindu-l in euro, ori, initial, acesta a fost stabilit in lei [deci convin la un alt contract, cu aceleasi lucrari dar cu pret in euro, si nu asa a fost adjudecata licitatia].

Precizez ca e vorba de un contract de constructii si instalatii, cei cu instalatiile fiind atinsi de cresterea euro din cauza importurilor necesare...intarzierile se datoreaza culpei noastre... si, in plus, n-am inteles ce e cu ordinul 915/2008 si aplicabilitatea lui in speta (contractul depaseste 5 milioane euro) + chestiunea e urgenta si importanta

Please help! :

Post Reply